Dag met weinig vangst, of uiteindelijk toch niet.

aflv5

Ik was weer vroeg uit de veren, maar stond op met een flinke migraine aanval. Even snel wat eten zodat ik wat in mijn maag heb en meteen medicatie pakken om de migraine te remmen. Na ongeveer een uurtje rustig aan te hebben gedaan en ibuprofen erbij genomen te hebben begint het eindelijk wat te zakken. De spullen had ik de avond van te voren al ingepakt, dus deze waren al lekker in de auto gelegd. Even wachten op mijn ouders, deze wilden graag beide mee gaan kijken naar deze mooie dag. Nog even het eten en drinken voor mezelf inpakken, alles checken of ik niks vergeten ben en dan door naar de waterkant. Eenmaal aangekomen bij de vijver zie ik dat het redelijk druk is en ga op zoek naar een mooie stek waar ik vandaag mijn hengels ga uitgooien. Ik heb gekozen om ergens te gaan zitten waar ik in het verleden nog nooit eerder heb gezeten, eens kijken wat dit brengt. Ik heb 2 buurmannen naast me zitten, een links en een rechts. Rechts vist op de karper en de linker buurman zit net als ik lekker te vissen met de method feeder. Eenmaal alles te hebben opgebouwd, het lokvoer klaar te hebben gemaakt en mijn hengels in het water liggen, is het wachten op mijn eerste vis voor vandaag.

Doordat er tot ver in de middag totaal geen beet of dergelijke was is het filmpje van dit keer ook korter dan normaal. Nadat ik eindelijk de vele vangsten kreeg, waren het er zoveel dat ik geen minuut met wat anders bezig kon zijn. Vandaar dat het filmen erdoor helemaal ontschoten is. Ik heb nog wat shots kunnen maken en eentje van een beet die helaas niet op het droge is gekomen. Volgende keer zal er weer een volledig filmpje erbij zitten. De vooruitzichten zijn op het kanaal in Weert.

Vrij snel de eerste 2 gevangen.

Vijf minuten nadat ik uitgegooid had, is de eerste beet al een feit. Een kleine karper meldt zich en weet hem vrij snel op het droge te krijgen. Ik doe weer nieuw lokvoer op me feeder en gooi, hop de tweede hengel meldt zich ook meteen. Ook hier mag ik een middel formaat karper ontvangen, deze weet ik wederom met succes op het droge te krijgen. Dit belooft weer veel goeds, twee snelle beten achter elkaar, zal dit weer een regen van vangsten worden vandaag?

Tijdje geen beet dan maar mijn buurman assisteren.

Ik zit al een tijdje te kijken naar mijn toppen, maar er gebeurd niets. Maar aan mijn linker kant gebeurt genoeg en mijn buurman heeft beet. Na enige tijd kijk ik nog eens, want ik heb nog steeds geen activiteit rondom mijn hengels. Ik zie dat mijn buurman nog aardig is het worstelen en het zoeken is naar een groter schepnet dan hijzelf bij zich heeft. Ik zie dat hij het worstelen is en het kijken voor een schepnet dus ik twijfel geen moment, grijp mijn schepnet en loop op hem af. Ik bied aan om te helpen en mijn buurman zegt tegen mij “toppie, schep jij maar dan hou ik me bezig met deze knaap. Na enig wat tijd drillen en hebben wij al vrij snel door dat dit niet zomaar een karper is, maar wel eens waar een hele grote. We zien de karper langzaam bovenwater komen. Ik schep precies op tijd en hij is zo groot dat we samen het net naar het drogen moeten tillen. En inderdaad, een flinke karper van maar liefst 85 CM. Even snel een foto maken van de buurman en zijn mooie vangst! Daarna nog snel zijn er foto’s gemaakt met zijn eigen telefoon en toen konden we hem weer terug zetten in het water.

grootkarp

Uren geen vangst of activiteit.

Ik heb uren gezeten, tot ver in de middag en maar geen beet. Mijn toppen hebben geen een keer zich gemeld of dat ik zag dat er vis in de buurt was. Mijn rechter buurman had het al vroeg opgegeven en heeft ingepakt. Mijn linker buurman begint ook langzaam in te pakken. Ik heb al eens het lokvoer veranderd, andere bolies, pallets van de haak en ook daar maar boilies.. Maar niks wilt helpen. Mijn buurman meldt zich nog even bij mij en vraagt of ik zijn mais nog kan gebruiken. Nou graag, ik had mijn vrouw al gevraagd om mais mee te nemen als ze na haar werk ook even langs zou komen. De buurman gaf aan, “ik heb die grote knaap en veel ervoor gevangen allemaal op de mais”. Zou dat dan de oplossing zijn? Geen boilies of pallets vandaag, maar ouderwets mais? Ik bedankte de buurman en rijg snel de mais eraan en gooi weer uit. Nu afwachten of dit het verschil maakt.

Geen tijd meer om iets te eten of te drinken.

Na een half uurtje te hebben gezeten met mais als aas meldde zich de eerste vis. Hehe eindelijk, we hebben weer beet.
Na korte tijd heb ik weer beet, zal de mais dus echt het verschil maken. Ook de tweede haal ik op het droge en kort erna ontsnappen mij er twee. Eentje net aan de rand van de oever en eentje trok mijn onderlijn over. Zo nu lekker even wat drinken, drinken? Dacht het niet, hop door met de volgende, alweer beet. Snel inhalen, want de andere meldt zich ook, weer eens een dubbele run. Mijn vader probeert de tweede hengel in te halen. Mijn vader geeft totaal niet veel om vissen, hij gaat mee voor de omgeving, natuur en foto’s maken. Het was dus even opkijken toen hij vrijwillig de hengel uit de steun pakte en begon te drillen. Helaas was de vis hem te slim af en zwom helemaal naar de oever waar vervolgens de lijn vast kwam te zitten en de onderlijn het begaf. Geeft niet, volgende keer beter. Het was al leuk dat hij het probeerde. De een naar de ander hengel ik eruit, en dat terwijl ik echt op het punt stond om naar huis te gaan en het voor vandaag op te geven. Maar goed dat ik doorbeet en bleef, want ik krijg geen tijd om te zitten en de volgende meldt zich al. Echter niet alleen op de mais, maar ook gewoon op de boilie. Beide hengels wisselde zich af en soms had ik dus een dubbele run. Het aas maakte dus niet veel uit, er moest vandaag gewoon iets meer geduld worden opgebracht dan normaal.

Ook bij mij meldt zich een flinke karper.

En ja hoor, alweer beet. Alleen ditmaal gaat mijn slip flink te keer en merk ik dat ik een grote jongen eraan heb.
Ik sla aan en het drillen kan beginnen. Ik moet rustig aan doen, want merk dat deze van links naar rechts zwemt en steeds goed weg duikt. Mijn slip meldt zich meerder malen flink en horen allemaal hoe deze te keer gaat in het water. Na enige tijd drillen heeft hij zich dan toch gewonnen en mag ik hem naar het droge scheppen. Een erg mooi exemplaar, een flinke dikkerd en over de grote mogen we ook niet klagen. Helaas heeft de foto een iets vertekend beeld en lijkt hij kleiner. Maar in werkelijkheid was het een flinke mooie jongen.

grootkarp2

Langzaam breien we er een eind aan.

De vrouw is na haar werk ook even komen kijken hoe het gaat. Ik had haar ingelicht dat het zo slap vandaag was. Nou ze ziet toch het tegendeel, de een na de ander moet ik op het droge weten te krijgen. Ik heb geen tijd meer voor te drinken, te eten of lekker even te zitten. Ik ga van de ene hengel naar de andere hengel en blijf maar in de weer.
Nog maar eens een dubbele run en mijn vader probeert nogmaals. Helaas beide verloren. Ik was te druk mijn vader te ondersteunen en had dus geen concentratie voor mijne en deze ontsnapte al snel. Toen ik snel naar die van mijn vader wilde gaan riep hij al, helaas deze is ook weg. Ook dat kan gebeuren, volgende keer beter, het blijft een sport! Na een flink aantal eruit te mogen hebben gehaald, vind ik het wel leuk geweest. We hebben allemaal honger en zin in het avondeten. Lekker mosselen en voor de vrouw pannenkoeken. Ze lust helaas geen mosselen (des te meer voor mij).
Onder het opruimen natuurlijk zoals de vaste prik nog beet en weten op het droge te krijgen en weer iemand geholpen. Bij het brengen van de mais naar mijn reeds nieuwe buren, keek deze op van feederen met mais eraan??
Ik kwam er dus achter dat deze goede man op de method feeder methode zat te vissen en alleen lokvoer in de mal deed knijpen verder niks en dan uitgooien. De beste man kan zo tot morgenvroeg blijven zitten, deze zal zo niks vangen. Mijn vader heeft hem maar even in goed Duits (dit was een Duitse meneer) uitgelegd dat hij ook aas moet gebruiken. Hiervoor kon hij onze gebrachte mais dus goed gebruiken. De beste meneer nam het meteen op en deed de mais eraan en ging met goede nieuwe hoop ingooien. Deze zat al uren zonder enig resultaat (geen wonder) en hoopte nu beet te krijgen. Uiteraard heb ik hier niet meer op gewacht en ben er vandoor gegaan samen met mijn ouders en mijn vrouw om lekker te gaan eten en uit te rusten van deze lange, maar toch behoorlijk drukke visdag.

1 Commentaar

  1. May

    Weer perfect verwoord en getoond
    Ik denk dat we er n visfan bij hebbewas weer n geweldig leuke en leerzame dag
    Dank daarvoor
    Op naar de volgendgr. May

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *