Mooi dagje met de Method Feeder

oever

De weersverwachtingen waren niet positief. Regen, onweer en zelfs hagel werd vandaag gemeld.
Niks weerhield mij om toch te kiezen om deze mooie zondag aan de waterkant door te brengen. Gepakt en gezakt ging ik weer richting de vijver. Ik zie wel wat het weer vandaag gaat doen. Gaat het onweren en hagelen heb ik snel genoeg weer ingepakt en mijn weg richting huis gevonden. Maar het ging niet hagelen. Het heeft even geonweerd en heb een flinke bui voor de kiezen gehad. Ik was samen met mijn moeder. Het was haar de laatste keer zo goed bevallen, dat ze ditmaal weer mee wilde om er een mooi dagje van te maken. En dat was het zeker. Veel vangsten, maar helaas ook een aantal ontkomen. Toch was het weer een geslaagd dagje geworden.

Vroege vogels.

We waren al vroeg op de vijver, met de gedachte dat het slecht weer werd midden op de dag. Weersverwachtingen gaven aan regen met onweer en hagel. De ochtend zou droog blijven vandaar de keuze vroeg te gaan, mocht het in de middag uitbreken dan hadden we toch een paar uur kunnen vissen. Alleen er kwam geen hagel of slecht weer, sterker nog het meeste van de ochtend was droog en zelfs zonnig.

Veel beet achter elkaar.

De hele dag heb ik niet even rustig kunnen zitten, eten of wat dan ook kunnen doen. De hele tijd had ik een run achter elkaar. Ik had nog niet uitgegooid en had weer beet. Een mooie karper meldde zich, na een kleine strijd moest de karper het opgeven en kon ik hem gemakkelijk eruit laten scheppen door mijn moeder. De vis was puntgaaf en zag er netjes uit.

kapr

2 keer een dubbele run.

2 keer kort achter elkaar had ik een dubbele run waarvan mijn moeder eenmaal de tweede vis met succes aan de gras kant te krijgen. Ze heeft nog nooit gevist en dit was voor haar de eerste keer dat ze een hengel moest vastpakken. En met succes. Ze heeft niet lang erover gedaan om de vis met succes aan de gras kant te krijgen. Ondertussen heb ik zelf de strijd met de andere hengel. Beide hebben we de vis netjes aan de kant gekregen en dit gaf een mooi plaatje.

 

mooidagjemethod

Eerste opnames via de GO Pro camera.

Vandaag heb ik ook mijn eerste opnames kunnen maken met de GO Pro camera (actie camera). De beelden zijn uitstekend gelukt en men kan een mooie vangst van begin tot het eind volgen in mijn video. Natuurlijk heb ik weer een video gemaakt van de gebeurtenissen van vandaag. Alles is weer netjes gemonteerd tot een mooie video en kan men genieten van de mooie beelden.

Flinke beet met de lijn in de knoop.

Ik zat even rustig op Facebook te kijken, want het is eindelijk iets rustiger geworden qua runs. Opeens een flinke, maar echt een flinke run. Mijn lijn ging er als een gek vandoor en met een flinke vaart. Ik sloeg aan en probeerde de strijd te starten. Maar helaas had deze karper nog geen zin in en ging er nogmaals als een gek vandoor. De karper ging zo heftig te keer dat tot 2 keer toe mijn molen de snelheid niet bij hield en dus onnodig veel lijn vrij gaf. Hierdoor kwam deze vrij snel in de knoop. Helaas moest ik de flinke knopen links laten liggen en blijven inhalen. Uiteindelijk is het geluk en is de strijd gewonnen. Daarna volgde een andere strijd, namelijk het uit de knoop krijgen van mijn lijn. We zijn met z’n tweeën een half uur bezig geweest en alles met succes uit de knoop gekregen zonder er een schaar aan te pas was gekomen.

Tijd om naar huis te gaan.

Na flink wat zon, regen en onweer te hebben weerstaan besloot ik in te pakken en richting huis te gaan. Helaas was daar iemand het niet mee eens. Ik had alles al ingepakt, het schepnet, al mijn andere spullen, alleen een hengel was nog in het water. En ja hoor, uitgerekend als alles al is ingepakt meldt zich nog een karper. Ik hoor de lijn goed en moet dus mijn opruim praktijken staken en snel naar de hengel rennen. Omdat alles zo nat en drassig is glij ik bijna uit, maar weet me staande te houden. De strijd is begonnen. Kijken of we deze nog op de valreep weten binnen te krijgen. Ondertussen probeer ik de karper aan de kant te krijgen en is mijn moeder mijn “nood schepnet” uit het pakken zodat ook deze netjes op de kant beland. En ja hoor, ook deze krijgen we samen weer netjes aan de zijkant en kunnen we weer een exemplaar erbij rekenen op deze succesvolle drukke dag omtrent het vissen.

2 Commentaren

 1. May

  Geweldig mooi filmpje weer
  goed gemonteerd
  Leuk die text er doorheen erg goed de dag weergegeven complimenten hoor.
  Op naar je volgende visdag???

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Bedankt voor de complimenten, leuk dat je zo enthousiast bent.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *