Een mooie zomerse dag in de herfst

aflv13

Vroeg uit de veren, alles al gereed. Eten, drinken iets lekkers, alles is al gekocht en we kunnen dus meteen door naar de vijver zonder te stoppen bij de winkel. Me moeder is ook lekker vroeg hier dus even snel een boterham eten en door naar de vijver. Eenmaal aangekomen is het lekker rustig rondom de vijver en kan ik een van mijn favorieten plekjes kiezen om te gaan zitten. Heerlijk de dag begint goed, goede spot, de zon schijnt en we hebben er zin in!
Snel alles opzetten, het lokvoer aanmaken en de hengels uitgooien. Wat heb ik er weer zin in, lekker dagje vissen, ontspannen en even nergens aan denken. Ik zit net en ik heb de hengels nog geen 10 minuten uitgegooid en de eerste meld zich al. Een lekker begin dus. Is dit het begin van een mooie dag volop vangsten? De dag is al mooi want de zon schijnt volop de temperatuur is heerlijk het lijkt wel zomer! Wat zal deze zomerse herfstdag brengen?

Al gauw een aantal stuks gevangen.

Na de eerste te hebben gevangen volgen een aantal snel achter elkaar, ik kan niet even rustig achterover zitten en genieten van de zon. Niet erg want de laatste twee keren vielen de vangsten zo tegen dat ik blij ben dit al zo kort zo lekker gaat. Ik heb vandaag eens gekozen om op me lokvoer die in de method feeder zit nog een extra smaak versterker te doen. Hopend dat dit het verschil vandaag gaat maken en ik hiermee meer van, maar tot nu toe lijkt het een succes en vang ik de een naar de andere. Een paar karpers melden zich en al snel meld zich de eerste brasem van vandaag. Ook weer eens leuk om deze te vangen, de laatste tijd kreeg ik alleen maar karper of giebel en nu eens weer een brasem leuk! Naar een paar brasem te hebben gevangen meld zich een mooie exemplaar van een karper. Na een succesvolle strijd weet ik hem op het droge te te krijgen. Ik meet hem gelijk en hij is maar liefs 56 CM groot. Het is een flinke dikke en leuk formaat karper. Ik zet hem gauw terug en ga op naar de volgende vangst. Kort na dat ik dit formaat karper heb gevangen meld zich weer een flinke vis. Althans daar ga ik van uit want de lijn schiet flink door het water en merk dat de vis sterk naar links zwemt. Na een lange maar mooie strijd krijg ik hem dichter op de kant, helaas denkt deze karper niet daar de strijd op te geven en blijft flink verzet tonen ook aan de waterkant. Ik moet echt geduldig zijn en uiteindelijk heeft hij dan op en kan me moeder hem moeiteloos uit het water scheppen. ditmaal weer een flinke, een nog grotere en dikkere karper als daarnet. Deze was maar liefs 65 CM groot en wat een mooi beest!

aflv13a

Karper, giebel en brasem.

Alles kwam langs vandaag. Het meeste ving ik brasem maar ook karper en giebel was van de partij. Grappig om te zien dat ik de laatste keren meestal alleen karper ving en nu meer en deels brasem. Ik denk dat het ook te maken heeft met me smaak versterker, dat brasem hier meer op afkomt. Maar als de karper zich meld dan zijn het leuke exemplaren en geen kleintjes. Spiegelkarper was er ook dit was een middelmaat. De brasems waren echter ook van flinke formaten en het is echt een top dag. Weer werkt mee, lekker veel zon en de temperatuur is lekker ik heb zelfs me vest uitgedaan. Sfeer is goed, lekker bij kletsen met me moeder alles gaat lekker. Vandaag geen onderlijn kwijt geraakt of de strijd moeten verliezen nee alles verliep vlekkeloos. Soms komen nieuwsgierige medevissers langs gelopen in de hoop een glim op de pakken van wat ik gebruik als aas of lokvoer want ik ben weer eens bijna de enige die veel vangt. Bijna de enige? rondom mij zie ik bijna niemand wat vangen, ja zo nu en dan ff een beet maar grotendeels zitten ze maar stil en vangen ze niks. Ik zit of weer op de goede plek of heb weer het goede aas, lokvoer en smaakversterker gekozen. Echter berg ik voor de zon uitdroging etc altijd me aas, lokvoer altijd netjes op en kunnen ze niet zien waarmee ik vis. Deze vijver bestaat bekend dat mensen altijd komen kijken als iemand het goed doet om het vervolgens te kopiëren en ook te proberen. Ik vind het niet erg met de mede mens te delen hoe en wat maar ze zullen toch echt zelf ook wat moeten proberen. Ik geniet van de vangsten, zon en alles om me heen. Wat een mooie dag vandaag!

Karper met dobber.

Na enige tijd vang ik weer een mooie karper. Ditmaal schrik ik want in het schepnet zie ik van alles wat er niet thuis hoort. Ik zie niet goed wat het is maar zie dat het niet klopt. Nu ik de karper in het net op de onthaakmat heb liggen zie ik een dobber uit zijn rug steken. Dit kan toch niet! het arme beest heeft gewoon een complete setup van de vorige visser aan zich hangen en ook dit moet ik verwijderen. Het is me allemaal netjes gelukt en dit kunnen jullie terug zien in mijn video van deze dag. Na hem snel weer netjes terug te hebben gezet heb ik me weer lekker neer gezet in mijn stoel om te genieten van de dag. Rond het middag uur na het werk van mijn vrouw komt ze ook nog eventjes kijken hoe het gaat. Het wordt wel al een beetje kouder en de vangst blijft lekker doorgaan. We zijn zoals in de video te zien is al de 14 gepasseerd en gaan hard. Lekker dat het naar een aantal keren minder vangen nu weer lekker zo loopt en we lekker blijven vangen door de gehele dag heen. Me moeder heeft nog 2x geholpen met een dubbele run en beide keren allebei de vissen netjes op het droge gekregen. De ene keer heb ik het netjes van me moeder over kunnen nemen en de andere keer moest ze toch echt helemaal zelf de vis binnen halen omdat ik met een karper zat te stoeien en deze probeerde op het droge te krijgen. MAAR…. het is allebei de keren gelukt de vissen te vangen.

aflv13b

Richting het einde.

Na een lange dag en vele vangsten begint het fris te worden. De zon gaat langszaam onder en het windje gaat harder waaien. Me vrouw krijgt het al gauw koud en pakt mijn jas om die over haar heen te leggen. Me moeder geeft ook aan het frisser te krijgen en ik pak me vest maar weer want ik krijg het met die zon weg ook een stuk frisser. De vissen trekken zich er niks van aan en blijven zich melden. Uiteindelijk weet ik er 21 stuks uit te halen en mag ik zeggen dat deze dag meer als geslaagd is. Het leek wel zomer vandaag, lekker die zon echt een lekker weertje en dat in de herfst. Ik begin het nu echt koud te krijgen en we zitten alle drie van brrr wat is het koud het worden. Tja het blijft herfst en dan koelt het in de avond flink af. Ik besluit in te pakken en de kou te verlaten. Kou is niet erg maar als je alle drie begint te verkleumen van de kou dan is het leuk geweest. We beginnen alle drie in te pakken en een hengel pak ik al in. Normaal altijd onder het inpakken krijg ik me laatste beet maar ditmaal blijft het stil en mag ik de dag afsluiten met 21 stuks. Totaal niet slecht en echt een mega mooie top dag. Veel genoten van de omgeving, de dieren en het weer en natuurlijk vol op van alle vangsten die ik vandaag heb gehad. Flinke exemplaren gevangen en ook mijn record met feederen verbroken van de grote die ik tot nu toe heb gevangen. Dus een mooie dag om op terug te kijken en hopend we snel weer kunnen en kijken of dit allemaal kwam door mijn smaak versterker of dat het gewoon al een goede vangst dag was. We laten ons de volgende keer weer verassen en proberen natuurlijk weer het zelfde om te kijken of dit er voor zorgde dat deze dag niet meer stuk kon.

 

2 Commentaren

 1. May

  Was n topdag en je hebt t weer top verwoord
  Niet gedacht dat ik t vissen zoooo leuk zou gaan vinden en dat ik me er steeds op verheug om met jou/ jullie te vissen
  Thx hiervoor

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Leuk om te horen dat je zo enthousiast bent en je je zo vermaakt. Op naar de volgende keer maar weer…

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *