Een mooie zonnige zondag


Ik sta in alle vroegste op, vandaag kan er weer een dag gevist worden. Ik kan niet wachten, het is weer enige tijd geleden ik heb kunnen vissen.
Helaas heb ik in de middag nog een verjaardag dus kan niet de hele dag blijven zitten. Maar goed dat mag de pret niet onderdrukken en gaan we in de aller vroegste naar de vijver al toe om toch wat uurtjes te kunnen gaan vissen.
Ik heb de dag van te voren alles al klaar gemaakt om te gaan. Pinkies, wormen en nieuw lokvoer gehaald en ook een nieuwe hengel, ook deze gaan wij zeker uitproberen hoe hij is. Lokvoer heb ik in de avond al klaar gemaakt dus we zijn klaar om te gaan. Nog snel even mijn tas inpakken en mijn brander voor water te koken inpakken en we gaan snel naar de vijver. Al in de vroege ochtend ziet het weer er al heerlijk uit. Geen zuchtje wind en de lucht is mooi helder blauw, wat een mooi begin van de dag. Dus snel naar de waterkant, snel vissen.

Opbouwen en klaar om te vissen.

Eenmaal aangekomen aan de vijver ga ik snel mijn stek zoeken en opbouwen. Alle tijd is nu kostbaar vooral we niet meer vaak en elk vrij moment kunnen gaan vissen. Ik had de hengels al klaar gemaakt dus het is een kwestie van opbouwen lokvoer nog eenmaal goed nakijken en als nodig nog bevochtigen en uitgooien maar wachtend op een vis. Ik vis ditmaal op de Method feeder en Penvissen. Ik ben benieuwd wat het penvissen geeft vandaag, zal ik wat vangen, zal het een fijne manier van vissen zijn vandaag. Om me heen zie ik veel kleine kuikentjes al rond huppelen. Het is vroeg dit jaar de ganzen, eenden etc al jongen hebben. Wel grappig te zien dat ze nu al kleintjes hebben. Nu maar hopen dat ook het weer ruim een maand eerder dan normaal mooi wordt zodat we vaker kunnen gaan vissen.. Het is erg rustig op dit moment aan de vijver, ik zit met nog 1 iemand aan de vijver de rest is nog leeg en stil. Vele kiezen in de kou van nu natuurlijk een paar uurtjes later te gaan vissen zodat het iets warmer is en ze niet ook nog in de ochtend kou zitten. Ik maak wat water warm om een lekker vers kopje koffie te zetten en wacht geduldig af tot de eerste vis zich meld. Het is tot nu toe opvallend stil in het water.

Opvallende stilte heerst.

Helaas is het tot nu toe erg stil, geen vis te zien en ook de hengels blijven er stil. Echter dat ik met volle teugen geniet van het feit ik weer eens kan vissen hoop ik natuurlijk dat deze stilte elk moment kan doorbroken worden. Ik kijk me ogen uit naar alle vogels die zich op en rond de vijver begeven, wat een hoop zitten er dit jaar. Ook zo hier en daar druppelen andere vissers langszaam binnen en zoeken ook hun stek voor vandaag. Er zitten ondertussen genoeg mensen aan de vijver een gokje te wagen of ze vandaag iets vangen. De zon komt ook langszaam door, en langzamerhand begint deze dag meer op een mooie lentedag te lijken dan op een winterdag. Het is lekker zo in het zonnetje en wie neemt je dat af, lekker genieten van het weer, de omgeving en het feit ik weer zit te vissen, heerlijk!
Toch hoop ik langzamer hand iets te gaan vangen, het blijft heel stil, ik vang niks en de mensen om mij heen zitten ook erg stil en vangen niks. Heeft de vis er vandaag geen zin in of oordeel ik te snel en moet ik gewoon wat meer geduld hebben. Wat het ook is we geven niet op en blijven geduldig wachten op de eerste vis.

Van Penvissen naar vissen met korf.

Na enige tijd te hebben geprobeerd te vissen op de pen en verschillende aas soorten te hebben geprobeerd besluit ik de hengel om te bouwen en te vissen met korf. Hopelijk heeft dit meer effect en krijg ik dan wel een beet. Zowel de feeder en de penhengel hebben beide geen verschil gemaakt en tot nu toe geen vis die zich gemeld heeft. Het is echt enorm opvallend stil bij elke visser aan de vijver. Niemand heeft nog geluk gehad, niemand heeft een vis weten te vangen. Het zal vermoedelijk ook het wisselvallig weer zijn. Dan hebben we opeens 12 tot 13 graden, dan vriest het weer en zoals vandaag schijnt weer volop de zon. Het is de laatste tijd erg raar weer en dat merk je toch terug aan de aantal vangsten. Ook is het de tijd van t jaar je op deze wijze van vissen een stuk minder vangt als in de lente of zomer. Nu vang je meer roofvissen dan witvis of karper. Je vangt ze zeker nog, maar met veel meer geduld en uitproberen welke aas en lokvoer het beste werkt. Ook elke water is weer anders, hier vang je bijvoorbeeld met boilie en op een andere vijver op frikandel bijvoorbeeld, kortom gewoon uitproberen wat werkt.

Het lange wachten loont zich dan toch.

Na enige tijd ook via de korft te hebben gevist haal in de feeder hengels nogmaals in voor nieuw lokvoer eraan te doen en me boilie te checken deze nog oke is.
Ik begin in te halen en al snel merk ik enorme weerstand. Hey vreemd, mijn hengel bewoog niet ik zag niks raars aan de lijn kortom geen punt wees erop ik eventueel beet zou hebben. Maar toch met inhalen merk ik al snel flinke weerstand en een klap op het water.. Ik heb beet en ook geen kleine ook nog. De strijd begint en ik begin met geduld te drillen. Ik laat de vis gaan en haal hem weer terug en laat hem weer gaan, ik merk dat deze vis niet snel moe is en laat hem dus zwemmen en weer terug halen totdat hij moe wordt. Ik zie aan het water en omdat hij soms naar boven komt dit een serieuze jongen is van flink formaat. Heerlijk na zo lang wachten eindelijk beet en dan meteen de hoofdprijs. Ik merk naar enige tijd dat de vis moe begint te worden en ik kan hem steeds makkelijker naar de kant krijgen. Yes ik ben gezond gespannen en kan niet wachten hem te scheppen. Ik pak snel me schepnet en zie hem richting kant komen, hij is eindelijk moe. Eenmaal aan de kant en hij dicht genoeg is wil ik hem scheppen, ik ga met het schepnet richting de vis en opeens komt hij naar boven. Slaat heel hard met zijn staart en geeft een flinke harde ruk…. Helaas… In een klap breekt mijn onderlijn en gaat de vis er snel vandoor. Weg is hij, het is me net niet gelukt hem in het net te krijgen en ontsnapt op het aller laatste moment dan toch. Ik baal flink en godver nog hier en daar dat hij me ontkomen is. Shit onderlijn, waarom knappen en ook op dit moment als ik hem zo goed als aan de waterkant heb. Balen, balen en blijf balen toch geen vis.

Eind komt in zicht.

Na de ene mislukte beet blijft het voor de rest van de dag weer doodstil. Aan de overkant is nog 1 iemand die een brasem weet op t droge te krijgen voor de rest is er niemand die iets heeft gevangen. De vissen willen vandaag helaas niet en ik moet langszaam gaan stoppen. Op tijd naar huis om me vervolgens op te frissen en naar een verjaardag te gaan. Balen dat me die ene keer niet gelukt is de vis op het droge te krijgen. Maar ook dit hoort erbij, het is niet altijd feest en gegarandeerd vissen vangen. Ik gooi nog met beide hengels nog 1x uit nadat ik bij beide nieuwe aas en lokvoer heb aangebracht. Ik hoop deze laatste uitgooi toch de nul te doorbreken en toch nog eentje te vangen. Al is het nu een hele kleine alle vis is nu welkom. Maar helaas ook nu geen geluk en blijft de teller steken en is vandaag niet van de nul af geweest. Jammer geen vangsten maar wel enorm genoten van de omgeving en het vissen zelf. Weer lekker even mijn neus kunnen ophalen en kijk al uit naar de volgende keer. Nu de kleine al wat groter en ouder is het worden kan er weer iets meer gevist gaan worden. Dit zal ik ook zeker weer gaan benutten en heb grote plannen aankomend seizoen qua vissen. Dus blijf de site altijd in de gaten houden en geniet mee van de toekomstige avonturen, reviews en nog veel en veel meer. Voor nu alles weer inpakken en richting de auto. Alles in de auto gooien en op naar huis naar een warme douch en warme kleren. Op naar de verjaardag.

1 Commentaar

  1. May

    Toch leuk filmpje
    Jammerdat je nix had gevangen.
    Vogende x beter
    Groetjes may

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *