Een succesvolle vissessie alleen.

het is vroeg in de ochtend, en ben me klaar het maken voor te gaan vissen in de morgen. Ik kan niet meer volle dagen vissen voorlopig omdat onze dochter Nola is geboren. Natuurlijk gaat alle tijd nu naar haar en is er nog tijd over dan ga ik lekker mijn hengels uitgooien. Voor vandaag kies ik een paar korte uurtjes achter elkaar te gaan vissen in de hoop toch veel te vangen. Het weer is goed, niet te koud en en is wat mist te zien. Ik pak snel mijn spullen in en ga alleen richting de vijver. Ditmaal zonder aanhang of mede vissers, nee ditmaal helemaal alleen om toch eventjes tijd voor mezelf te pakken. Ik ben benieuwd wat het voor vandaag brengt en of ik wordt beloont na enige tijd niet te zijn geweest vissen. Spullen zijn ingepakt, brood gesmeerd en drinken gepakt. Nog even alles controleren of ik alles heb en op naar de vijver op naar mooie vangsten.

Mist op het water, wat een mooi gezicht.

Na het aankomen bij de vijver zijn er niet veel mensen het vissen, natuurlijk het is maandag en de meeste mensen werken vandaag. Ik heb het geluk vrij te hebben en dus een paar uur aan de waterkant kan gaan zitten. Eenmaal mijn plek te hebben gevonden voor deze morgen pak ik alles uit en begin op te bouwen. Nee!! Shit! Ik ben me rodpod vergeten, wat nu? geen standaard. Gelukkig heb ik ten alle tijden standaards in mijn vistas die in de grond kunnen dus niks aan de hand, dan maar als van oudst zonder rodpod en lekker de standaards gebruiken voor in de grond. Lokvoer aangemaakt, aas aan de haak en ingooien maar. Beide hengels staan op scherp en ik zeg vis kom maar op.
Na korte tijd te wachten heb ik al de eerste beet. Het is een flinke want na een flinke ruk en me lijn er horen vandoor gaan spring ik op om aan te slaan. Ik merk dat het geen kleine jongen is en begin te drillen. Ik zie op het gegeven moment in het midden van de vijver dat de vis naar boven komt en een flinke klap in het water geef, het is inderdaad een flinke. Na heb tot op de helft te hebben weten te krijgen merk ik opeens dat de vis een flinke ruk geeft en kort erna merk ik dat hij los geschoten is. Ik ben hem kwijt, voel geen tegen kracht meer en begin alles in te halen. Na het inhalen van mijn lijn merk ik snel dat mijn onderlijn over is en hij dus ontkomen is door het kapot gaan van mijn onderlijn. Jammer maar ook dit gebeurd en kun je er vrij weinig nog aan veranderen. Ik open mijn koffer en pak mijn onderlijnen om een nieuwe onderlijn op de hengel te zetten. Ik heb het koffer nog niet in de handen en de andere hengel meld zich ook. Snel de huidige hengel aan de kant leggen en beginnen te drillen bij de andere hengel, zou ik nu wel geluk hebben? Na een korte dril en snel te hebben gehandeld is mijn eerste vis voor vandaag op het droge. Het is een mooie karper die zeker niet de kleinste is. Het is een mooi formaat en de toom voor vandaag is gezet. Op naar de volgende mooie vis.

Snel achter elkaar beet blijven houden.

Kort naar de eerste meld zich ook de 2e en zo blijf ik in deze korte tijd ik ben wezen vissen veel vis vangen. Ik kan niet stil zitten en ik kan nog niet eens het filmen combineren met het vissen. Te veel moet ik doen dus moet ik het ditmaal oplossen met filmen en foto’s in het filmpje toe te voegen. Maar ook dit is niet erg, als ik jullie maar lekker mee kan laten genieten met mijn mooie vangsten en avonturen. Dit keer vang ik brasem, dus karper en brasem is van de partij. Ook de brasem is niet de kleinste en vind het fijn na lange tijd weer te zitten dat ik genoeg vang en ook nog mooie grote exemplaren. Ik heb er zin in en eigenlijk wil ik de dag wel door vissen, helaas gaat dit niet omdat ik nu andere verantwoordelijkheden erbij heb. Ook dit is natuurlijk fantastisch een eigen dochter te hebben en dit te kunnen delen met je geliefden. Maar voor nu geen tijd om daar aan te denken want de volgende meld zich al weer. Na korte strijd te hebben geleverd heb ik wederom een karper van leuk formaat aan de kant. De paar mensen die zitten te vissen achter mij blijven maar kijken en smoezen over wat ik vang en zij stil zitten en niks vangen. Ben ik weer een van de weinige of misschien de enige die vandaag veel vangt? En hop de achter buurman vangt ook wat. Het is een kleine voorn, wel grappig als je ziet dat een karper vanger een voorn eruit trekt. Bij toeval merkte hij wat aan de hengel en haalde maar eens in om te kijken. En daar melde zich dus een voorn. Maja ook dat is vis zeg ik altijd!

Richting het einde, ook dan niet kunnen stil zitten.

Ik ga richting het einde om in te pakken alleen de vissen zijn het er niet mee eens. Ik blijf steeds moeten opspringen omdat ik vis eraan heb. Leuk te zien dat ik zo actief moet zijn in me eentje en nog geen tijd heb een boterham te eten.
Opeens tijdens het onthaken van een brasem zie ik in mijn ooghoeken mijn vrouw Nikee aankomen samen met me dochter Nola. Wat een verassing en wat leuk ze beide eventjes een kijkje bij vissend papa komen nemen. Echt een leuke verassing en wordt nog enthousiaster te vissen. Ik praat wat met Nikee en zo nu en dan moet ik het onderbreken voor vis binnen te halen. Hehe eventjes wat minder zodat ik eventjes kan knuffelen met Nola. Nikee vertrekt weer richting het thuisfront omdat Nola nog gevoed wordt op vaste tijdstippen. Na de twee prinsessen van mij te hebben uitgezwaaid concentreer ik me snel weer op de vis en weet nog een aantal leuke vissen te vangen. Wat een top dag, wat een top vangsten, wat een top weer!

Naar huis toe, deze dag is ten einde.

Helaas ook aan deze dag komt een eind. Terug kijkend op de vangsten, het onverwachte bezoek en het weer is dit een super mooie en goede dag geweest voor mij. Lekker weer en lekker aan het water wat wilt men nog meer. Niks mooier dan aan het water te zitten genieten van het weer, dieren en omgeving samenhangend met lekker de hengels uit te gooien en vis te vangen. Heerlijk wat heb ik dit gemist en wat lekker dit weer even een paar uurtjes te kunnen doen. Natuurlijk zoals ik al eerder zei heb ik nu een verantwoordelijkheid erbij gekregen en heeft dit vaker mijn tijd en aandacht nodig en zal ik zeker minder vissen als jullie dit van mij gewend zijn. Maar zodra ik even tijd voor me zelf heb en de mogelijkheid heb ga ik zeker vissen en blijf ik jullie zeker mee laten genieten van mijn avonturen langs de waterkant. Ook blijf ik reviews maken en alle andere zaken dat jullie zijn gewend rondom LimburgseVisser alleen kan dit soms langer duren er wat nieuws op staat als voorheen. Maar ik blijf actief, blijf vissen en blijf zeker jullie meenemen in mijn verhalen. In de zomer staan verschillende leuke trips op het programma waar ook de dochter gewoon mee kan. Boottocht met vissen, vissen op de maas en vissen op het kanaal dit gaat zeker allemaal deze zomer gebeuren. Kortom lekker op verschillende plekken vissen en ervaring op doen en dit met jullie delen via deze blog.

 

1 Commentaar

 1. May

  Weer n mooie blog
  Zoals we gewend zijn van je.
  Leuk dat nola ( mijn kleindochter) en mama nikee ook nog even kwamen kijken.
  Ook ik heb t vissen gemist en ga de volgende keer dan ook zeker weer mee.
  Dus tot kijk en tot vissen maar weer????????

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *