Eerste warme dag een succes


Lekker het hele weekend vrij, dat betekend een van de 2 dagen lekker vissen. Hele weekend is het goed weer met temperaturen richting de 23 a 24 graden. Dat beloofd dus veel goed en besluit dus een van de 2 dagen te gaan vissen. Dit keer kies ik voor de “ouderwetse” manier te vissen. Feederen met als lokvoer pallets en als aas boilie. Met veel zin en verwachtingen ga ik in alle vroegste naar de waterkant. Ditmaal zitten we weer eens in het plaatsje Voerendaal. De vijver waar ik mijn vergunning heb is wedstrijd vissen en heeft het dus geen zin daar te gaan vissen. Op naar Voerendaal, eerst langs het tankstation waar ik de dagkaart voor de vijver kan scoren. Dagkaart in de pocket, juiste spullen bij me en veel zin in deze dag. Kortom de juiste inhoudt om deze dag volop te beginnen met vissen. Eenmaal aangekomen kan ik niet op de plaats gaan zitten waar ik al reeds 2 keer heb gevist en met succes. De plek is bezit en besluit dus aan de hele andere kant te gaan vissen van de vijver. Een mooie spot gevonden, snel me spullen opbouwen en de hengels uitgooien. Wat zal deze dag mij brengen, de laatste 3 keer vissen was geen succes en zonder enige vangsten. Het weer, de kou speelde de hoofdrol dat ik die keren niks wist te vangen. Weersverwachtingen van dit weekend met temperaturen tot 24 graden voorspelt moet er toch voor zorgen ik vandaag toch iets ga vangen. We laten ons verassen en zien wel wat deze dag gaat brengen.

Alles klaar om te gaan.

Alles is opgebouwd, lokvoer aangemaakt klaar dus om de hengels uit te gooien. Eenmaal mijn keuze gemaakt te hebben waar ik beide hengels ga uitgooien ga ik lekker zitten en wachtend op de eerste vis die zich meld. Ondertussen ik wacht op de eerste vis praat ik gezellig bij me met moeder die vandaag van de partij is. We praten over van alles en zo nu en dan ververs ik mijn lokvoer aan de feeder en gooi opnieuw uit op de zelfde plekken. Helaas meld zich nog niks en de eerste paar uurtjes tikken weg. Het is weer opvallend rustig en er zitten genoeg mensen te vissen. Niemand zie ik bewegen dat ze beet hebben en bij mij gebeurd er ook niks. Omdat ik al een lange tijd zit zie ik het weer somber in. Zal het weer een dag zijn zonder vangsten, is het nog te vroeg geweest om te gaan, je denkt aan van alles omdat het weer zo slap is. Echter op het moment ik bespreekbaar maak dit nog een tijdje aan zou houden ik er geen lange dag van zou maken en dan liever naar huis ga om nog van het weer te genieten op een andere manier meld zich de eerste vis. Het is een mooie brasem, ik zie aan de brasem dat de paai tijd ook langszaam aan het beginnen is. De brasem heeft zo hier en daar al een aantal paai puntjes op zijn huid. Ik heb hem vrij snel in het schepnet, brasem verzet zich heel vaak totaal niet en laat het maar allemaal over zich heen komen. Snel onthaken en de hengel weer terug ingooien wachten op nummer 2.

Een mooie zeelt gevangen.

Kort na ik de brasem heb gevangen krijg ik weer een goede beet. Ditmaal merk ik dat het zeker geen brasem is maar een vis die actief probeert weg te komen. Ik begin met drillen en met weinig moeite haal ik ook nummer 2 binnen. Ditmaal is het een hele mooie zeelt. Het is een mooie exemplaar hierdoor krijg ik weer de moed om te blijven zitten en merk ik dat het nog altijd opgaat wat men zegt. “de aanhouder wint”. Ik ben blij dat ik na 3x niks te hebben gevangen nu eindelijk weer eens een dag is waar ik tenminste iets heb gevangen. Ik maak de zeelt los en zet hem weer netjes terug in het water, doe weer lokvoer aan me feeder en gooi weer op de zelfde plek uit. Naar kort te hebben moeten wachten hem ik wederom beet, lekker het begint nu echt te lopen. Ik begin te drillen en ditmaal moet ik wat meer moeite doen. Na paar minuten rustig aan te hebben moeten drillen haal ik me eerste karper van 2018 het netje binnen. Heerlijk de toom is weer gezet en we zitten weer lekker helemaal erin. Nu 3 vissen in een korte tijd, dit geeft weer een lekker gevoel en we willen natuurlijk meer. Na de karper terug te hebben gezet en weer opnieuw uitgegooid te hebben is het nu iets langer wachten tot de volgende zich meld. Helaas verlies ik ditmaal de strijd omdat deze de planten ingezwommen is. Ik kom helaas vast te zitten en heb enige tijd gewacht ik de hoop ik de vis nog eraan had en deze zichzelf weer los zou zwemmen. Helaas de vis was al gevlogen en zat alleen nog maar vast via me onderlijn en haak. Naar even te hebben zitten klooien schiet ik gelukkig los. Alleen mijn onderlijn is kapot rest heb ik er nog mooi aanzitten, gelukkig!

Veel karper blijft zich melden.

Na dat ik nog wat brasem heb gevangen en de ene zeelt blijft de rest van mijn vangsten vandaag karper. Steeds als ik beet heb dan is het een karper en haal mooie exemplaren eruit. Het zijn niet de kleinste exemplaren vandaag en het zijn mooie formaten. Spiegel karpers, schubkarper en een graskarper komt aan bod en te teller stijgt goed. Heerlijk ik blijf vangen en ben blij dit met deze mooie dag samen het een topdag voor mij en me moeder maakt. Mooi weer, genieten van de omgeving, genieten van de dieren om mij heen een woord heerlijk.
Echter de dag gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Ik ben ook 3x een vis kwijt geraakt, eenmaal had de vis de strijd gewonnen en 2 maal ben ik vast komen te zitten in de beplanting in de vijver. Beide keren zwom de vis de beplanting in en kwam ik vast te zitten en verloor ik de vis aan de haak. 2x helaas mijn onderlijn hierdoor verloren en had er op een ogenblik genoeg van. Ik zeg tegen me moeder van plek te gaan veranderen om bij de beplanting weg te gaan. Ik ben een paar meter verderop gaan zitten wel zodat ik met een hengel nog naar de plek kon gooien waar ik goed vangen doe, maar wel zo dat ik niet meer in de beplanting terecht kom. Deze zet is met succes gedaan, want erna vang ik nog mooie exemplaren.

Klap op de vuurpijl karper van 70 cm.

Het is heel eventjes rustig en opeens krijg ik een flinke klap op een van mijn hengels. Ik hoor met een vaart de lijn er vandoor gaan en spring op om aan te slaan. Ik voel de vis goed inhaken en de strijd barst los. En wat voor strijd, ik zie al snel hem even boven komen en zie dat het een flinke grote karper is. Gelijk schakel ik en ben er van bewust ik dit rustig aan moet gaan pakken en niet te overhaast. Wetend dat ik eigenlijk een te kleine haakmaat heb om dit soort formaten eruit te hengelen tijdens het feederen ga ik toch proberen de karper met succes in me net te krijgen. Ik doe rustig aan en probeer de tactiek de vis goed te laten zwemmen zodat hij moe gaat worden. Ik dril hem naar de kant toe en laat hem dan een flink stuk weer weg zwemmen en dril hem weer naar de kant. Eenmaal bij de kant laat ik hem weer helemaal weg zwemmen en dit blijf ik zo herhalen in de hoop hij moe wordt van het verzetten. Ik heb echter drie kwartier nodig om deze in het net te krijgen. Hij is niet moe te krijgen en is flink sterk, zodra hij weerstand voelt schiet hij als een speer ervan door. Ik moet dus echt tactisch handelen zonder ik hem verspeel of me onderlijn breekt. Steeds als hij maar wat trekt geef ik hem alle ruimte om weer verder te zwemmen zodat er niet teveel spanning op de lijn komt. Ik doe dit nu nog meer als normaal zo te hopen de haak het niet begeeft en ik hem met me huidige set-up toch eruit krijg. Nogmaals probeer ik hem weer richting de kant te drillen en ik merk dat hij moe wordt. De tegenstand wordt minder en ik zie hem al vaker richting oppervlakte komen en dan even stil hangen. Op een gegeven moment waag ik het erop even door te zetten en hem naar de kant te drillen en met succes. De karper geeft zich gewonnen en me moeder kan hem zonder enige moeite mooi het schepnet in scheppen. Hij is binnen!
Een mooi groot exemplaar, 70 cm en hij is goed zwaar. Hij is echt zwaar, jammer ik geen weeg materiaal bij me heb om te weten wat hij weegt. Maar hij weegt echt zwaar. Wat een beest. Op de foto hieronder vind ik het persoonlijk een vertekend beeld van de karper. Daadwerkelijk was hij vele malen groter dan de foto toont, het is een vertekend gezicht. Echter staat hij ook in mijn toegevoegde video en ziet men veel beter hoe groot dit exemplaar was. Echt blij met deze kerst op de taart, een mooi cadeau.

Aan alle goede komt een eind (helaas).

Ik heb na dit mooi exemplaar te hebben gevangen hem weer netjes terug gezet en me hengels nog voor de laatste keer uitgegooid. Ondertussen kom ik ff bij van de lange strijd, het is immers niet niks drie kwartier te moeten staan drillen in een stuk door. Het vraagt veel van je armen etc, je moet toch goed weerstand bieden en hij gaf goed weerstand terug. Het blijft nu stilletjes en me teller blijft steken op 10 stuks. Niet slecht voor de eerste keer mooie weer, het water is nog niet op juiste temperatuur en toch heb ik een nette score qua vangst. Mooie grote exemplaren, mooie verschillende vissoorten kortom een mooie dag. Ik heb samen met me moeder volop genoten van de dag, natuur en omgeving. Ook zijn zo nu en dan mensen een babbeltje met me komen maken van hoe de dag ging. Mensen hadden ook oprecht interesse in me site omdat ze de reclame zagen op mijn kleding. Leuk te zien dat mensen het leuk vinden en waarderen en ook terug blijven komen kijken naar nieuwe avonturen, reviews etc. De dag is super geworden ondanks ik in het begin totaal niks vangen deed. Opeens sloeg het om en ving ik de ene naar de andere. 10 stuks, ook 2 a 3 los gekomen door beplanting of gewoon losgeschoten maar ook dat hoort erbij. Er meld zich inderdaad geen vis meer en ik besluit de boel op de ruimen. Het is leuk geweest, ik heb honger en ben voldaan, dus ik kan met een fijne terugblik naar huis toe. Inpakken, langs de frituren voor het eten en op naar huis naar de vrouw en me dochter. wat een topdag!

1 Commentaar

  1. May

    Weer top verwoord en getoont chapeau

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *