Familiedag aan de waterkant

aflv9

Het is weer een tijdje geleden dat ik een avontuur heb gepost maar door werk, privé etc had ik het enorm druk en heb ik niet meer kunnen vissen dus ook geen film kunnen maken. Maar na 2 weken begon het weer te kriebelen en ben ik weer lekker gaan vissen. Ditmaal met mijn broer en zijn vrouw, me moeder en mijn vrouw. Het was een gezellige dag met volop veel vangsten, we hebben maar liefst met twee man meer dan 60st uit het water weten te halen. Vangst was top, sfeer was super en daardoor maakte deze regenachtige dag niks meer uit en was het voor ons “zonnig”. Me broer viste op de vaste hengel en ik op mijn twee method feeder hengels. In het begin gebruikte mijn broer een standaard setup, denk aan een voorgemaakte lijn met dobber en lood etc er al op. Later na omdat de lijn over was heb ik zelf een setup gemaakt die enorm goed ging. Hij ving de een naar de ander en ik mocht ook niet klagen. Ik kon ook geen minuut stil zitten en ving constant achter elkaar. Op een gegeven moment was het eventjes stil rondom mijn hengels waardoor mijn broer iets uitliep qua hoeveelheid vangsten. Later tegen het einde wist ik hem weer goed bij te benen en heb ik er nog een paar weten uit te halen.

De dag begint nat… echt nat.

Vroeg bij de vijver aangekomen ben ik begonnen met uitpakken en opzetten van onze gear. Helaas regende het pijpenstelen en me broer, Wendy, me moeder en mijn vrouw schuilde lekker onder de paraplu’s die we bij ons hadden. Ja laat Limburgsevisser maar lekker in de regen klote en nat worden wij staan droog. Na mijn eerste hengel in orde te hebben, lokvoer eraan gedaan en aas gooi ik uit en zet ik de hengel op de steun. Met de gedachte me 2e hengel klaar te maken wil ik hieraan beginnen maar helaas. De eerste beet meld zich al, ik haal aan en begin met drillen. Al snel zie ik dat mijn eerste brasem voor vandaag een feit is. Lekker the game is begon….
Nou poging twee om mijn hengel in orde te maken, helaas ook deze poging valt in het water. Weer een beet en mijn aandacht moet dus weer naar de hengel die al in het water ligt. Hop nummer 2 is een feit en weer een mooie brasem. Nou kan ik nu verder met mijn hengel? Gelukkig wel ik kan snel mijn hengel in orde maken en de tweede ook ingooien. Nu lekker de hengel voor mijn broer in orde maken. Of toch niet? weer heb ik beet en weer moet ik het gereedmaken van alle hengels in het midden laten en me concentreren op de vis. Nummer 3 is ook op het droge en ook ditmaal weer een brasem. He he nu eindelijk de hengel van mijn broer in orde maken zodat hij ook kan gaan vissen. Hengel is klaar, maden aan de haak en daar gaat mijn broer op naam zijn nummer 1 van vandaag.

maywen

Me broer vangt zijn nummer 1.

Na eventjes een beetje te hebben gespeeld met de hoogte van de dobber, bijgevoerd te hebben en geduld te hebben heeft mijn broer ook snel zijn nummer 1 te pakken. Het is een voorn. Echt een mooie exemplaar en ook voor hem is de toom gezet. We blijven beide steeds beet hebben en we trekken de een naar de ander het land op. Het gaat lekker en de regen is ook gestopt. Het doet wel goed waaien maar de regen is gelukkig weg en dat is het belangrijkste. Er hoeft geen zon te staan als het maar even lekker droog is en blijft. Me broer vangt dan eens een voorn dan eens een kolblei. In het begin viste hij naast het net, hij moest nog eventjes weer de feeling krijgen wanneer het moment is om aan te slaan met de vaste. Met regelmaat miste hij en was de vis de winnende partij. Maar naar wat tips, oefenen en goed kijken had hij het weer helemaal door en ging het lekker. De een naar de ander kwam op het droge. Het was echt een leuk gezicht dat mijn broer naar al die jaren weer aan de vijver zat samen met mij te vissen ge-wel-dig!

Soms wint de vis de strijd.

Ik heb ondertussen ook weer beet, ik merk aan de run en aan de kracht dat het ditmaal geen brasem is. Nee ditmaal meld een karper zich. Het is zeker geen kleine jongen en ik begin de strijd. Na enige tijd drillen en geduld te hebben gehad weet ik hem aan de kant te krijgen, het is tijd om hem op het droge te scheppen. Schepnet is klaar en Wendy gaat al met het net richting de vis die ik het drillen ben richting het net. Shit! de karper wint, hij is net voor het schepnet losgeschoten en zwemt snel er van door. Jammer, de vis wint dit keer en heb het nakijken. Maar goed niks aan te doen, snel weer nieuw aas eraan met nieuw lokvoer en ingooien maar weer. Bij me broer is het eventjes wat stiller en hij besluit wat verderop uit te gooien. Hij voert op de nieuwe plek wat bij en al snel heeft hij weer eentje extra op de teller. Ditmaal ontvangt hij een mooie baars. Echt leuk te zien dat hij een baars vangt op de maden en ook nog de eerste keer weer naar jaren lang niet te hebben gevist. Hij is enorm trots en daarom ook een paar mooie foto’s van de baars gemaakt voor hem.

Veel vangst, prachtige exemplaren.

We blijven beide maar vangen en vangen, hoewel bij mij eventjes een periode is aangebroken van rust blijft het bij mijn broer behoorlijk actief. Hij blijft lekker door vangen en het varieert van voorn naar kolblei tot baars. Hij is weer zo enthousiast geworden van het vissen, dat hij in zijn woonplaats de vispas gaat aanvragen. Om hem een extra simulatie te geven heb ik hem een van mijn vaste stokken gegeven, een onthaker en een steun voor de hengel. Zo kan hij vooruit en al zijn eerste vissessie in zijn eentje doen. Leuk te zien dat ook hij weer de smaak heeft te pakken. Wellicht komen er in de toekomst nog meer blogs en filmpjes op de site waar hij mee vist met mij samen. Wie weet.

Soms moet er ook eventjes een pitstop worden gemaakt. Ik ging eventjes snel naar de wc maar helaas ook dat zat er niet bij. Me broer roept hey je hebt beet, ja uhm neem jij het maar over probeer maar. Me broer ging dus meteen aan de slag en begon te drillen. Hij deed het netjes en toen ik terug kwam was had hij hem bijna op het droge. Ik liet hem lekker zijn gang gaan en Wendy schepte de brasem veilig op het land. Me broer keek me aan waardoor ik zei “nu nog onthaken vriend, ga je gang”. Me broer twijfelde geen moment en begon aan het onthaken, als snel wist hij de haak veilig te verwijderen en konden we een welverdiende trofee foto maken met hem en de brasem.

baars8
maykbra

Brasem, giebel, karper, voorn, kolblei en baars.

Wat een topdag, de vangsten blijven binnen stromen. Zowel me broer als ik blijven lekker beet houden en veel vis weten we op het droge te krijgen. Bij elkaar opgesteld hebben wij boven de 60st aangetikt en mogen we totaal niet klagen. Er is wedstrijd op vijver 2 en deze zijn vroegtijdig gestopt wegens de slappe vangsten. Vroegtijdig stoppen, slappe vangsten?? Waar?? Niet waar wij zitten in ieder geval, wij blijven maar door gaan met vangen. Ondertussen helpen wij ook nog de mede visser om ons heen om proberen de paraplu die ter water is gegaan terug aan de kant te krijgen. Ik probeer met mijn hengel in de paraplu te gooien maar er staat veel wind om goed te kunnen mikken. Ook een andere buurman probeert en die breekt zelfs zijn hengel onder het gooien. De paraplu is overigens wel op het droge gekomen en in de kantine gelegd voor de rechtmatige eigenaar. Soms regent het een beetje maar over het algemeen naar de grote natte bui tijdens het opbouwen hebben we het droog gehouden over de gehele dag. Soms is een bui eventjes aanwezig maar is dan te verwaarlozen.

Met honger maar wel voldaan richting huis.

Nou na een lange dag met super vangsten breekt ook bij deze dag het einde aan. We krijgen allemaal honger en willen langszaam inpakken om naar huis te gaan. Ik begin met me eerste hengel in te pakken in de hoop dat ik op de andere nog een beet krijg voordat ik deze opruim. Helaas geen beet meer tijdens het opruimen maar me broer heeft wel nog snel een voorn eruit gegochelt. Ook hij pakt zijn hengel in en we gaan richting auto, richting thuis lekker een hapje eten. We besluiten onderweg om lekker bij de kababzaak te stoppen en daar lekker wat te bestellen. Dit hadden we achteraf beter niet moeten doen. We hebben bijna een uur moeten wachten op ons eten. Niet zeggen kan wat langer duren, niet een drankje aanbieden voor het wachten nee zoek het je maar uit. Erge is ook nog bij afrekenen van wat mijn moeder at, “ja onder 10 euro is 0,50 cent voor pinnen mevrouw”. Wat??? uhm laat die 0,50 cent maar weg voor het lange wachten grappenmaker!! Naja we hebben wel lekker gegeten dat dan weer wel, erna nog eventjes de dag besproken hoe alles ging en daarna is mijn broer samen met Wendy en me moeder richting huis gegaan. Ik ben lekker gaan douchen en erna op de bank geploft en lekker bijkomen van een zeer geslaagde gezellige en drukke dag.

1 Commentaar

 1. May

  N superdag geweest
  Super weer omschreven maar ook ik was toch wel zoals ze dat in t limburgs zeggen
  Zeiknat haha
  Maar gedeelde smart is halve smart.
  Heb t weer n superdag gevonden zo met al mijn kids bij elkaar
  Wat kan ik me nog meer wensen???
  Op naar t volgende avontuur
  Ik heb r in elk geval zin in.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *