Feederen & roof vissen

aflv6

Eindelijk is het zover, op naar Weert, naar het Zuid Willemsvaart kanaal. Alle spullen zijn ingepakt. Ik heb gisteren nog snel wat nieuw kunstaas gekocht om ook op de roofvis te gaan vissen. Er zou veel baars in het kanaal zitten en snoekbaars, dus zeker gaan we ook proberen op de roofvis te vissen. Kijken of het lukt een mooie baars eruit te vissen. Het is een eind rijden, ongeveer drie kwartier duurt de rit en we vertrekken dus op tijd. Ditmaal niet al te vroeg, omdat we door de warmte slecht geslapen hebben en we toch een beetje fit aan het kanaal willen zitten. Het is even rijden en zoeken naar een juiste plek om dit avontuur te starten. Het is voor mij de eerste keer op een kanaal, dus ik laat me geheel verrassen en laat alles op me afkomen deze dag. Ik heb er zin in, samen met mijn vrouw die ook mee is en ook heel benieuwd is om op het kanaal te vissen.

Aangekomen bij het kanaal.

Het was even zoeken welk stuk ik mag vissen en waar ik mijn auto kwijt kan. Maar we hebben het gevonden. De auto kan lekker langs de kant van het kanaal staan precies waar we gaan zitten.  Het is al goed warm en het eerste wat ik dus uitpak is de paraplu zodat we de rest op kunnen bouwen in de schaduw. Onder het opbouwen krijgen we nog kort bezoek van de politie, deze controleren natuurlijk of je daar mag vissen en of je alles in orde hebt. Alles staat klaar, lokvoer voor de feeder hengel is aangemaakt en de hengels zijn uitgegooid. Laat de vis maar komen.

Veel stroming door onder andere schepen.

Ik merk al snel dat er flink wat stroming op het kanaal is, de top van de feeder hengel blijft bewegen en het is dus extra goed opletten of ik beet krijg of niet. Ik zit enige tijd en heb al lekker mijn ontbijt op en opeens zie ik aan de top van mijn feeder hengel dat ik beet heb. Ik begin aan het drillen van de vis en merk snel dat deze weinig weerstand geeft en ik hem makkelijk richting het droge krijg. Ik vermoed een brasem en kort na mijn vermoeden wordt het bevestigd. Het is inderdaad een brasem. Het is een brasem met een grote B, want het is een flinke jongen. Ik heb gekozen om mijn kleiner schepnet te gebruiken en deze keuze is voor dit exemplaar verkeerd. Hij past eigenlijk niet in het schepnet, maar halen hem toch met dit schepnet naar het droge. Wat een mooi exemplaar, groot echt een flinke jonge. Dit had ik niet verwacht op een kanaal. Erg enthousiast ben ik hierdoor geworden en dit smaakt naar meer. Snel weer ingooien en wachten op de volgende.

aflvv5

Ook Nikeé is aan het vissen geslagen.

Ik ben ook een tijdje bezig met het peddelen van de roof hengel. Ik heb hier een nepvis aangedaan en probeer een leuke baars of snoekbaars te vangen. Met het inhalen van de feeder hengel zag ik een hoop baarsjes op me feeder afzwemmen. Dit natuurlijk, omdat een bewegend voorwerp door het water voort beweegt en baarsjes echte roof vissen zijn. Dit belooft veel goeds, ze reageren al op mijn feeder dus dan moeten ze ook vast en zeker happen naar mijn kunstaas. Na enige tijd wilt Nikeé ook eens proberen en begint met peddelen. Kort erna wilt ze ook proberen uit te gooien. Ik geef aan om het te proberen. Je leert namelijk het snelst door het gewoon te proberen. Na even 2 a 3 keer het voor te hebben gedaan hoe ze moet uitgooien probeert ze het zelf en met succes. Het lukt haar echt goed en Nikeé heeft de smaak te pakken. Wie had dit gedacht mijn vrouw vist mee.

aflvvijf

Veel plezier, boten en werkschepen.

Helaas gaat het met de vangst vandaag iets minder, geen vis meer gevangen na de brasem. Ik zie wel hier en daar scholen van baarsjes, maar deze doen niet meer als mijn aas achterna zwemmen, maar toeslaan is er niet bij. Dan maar genieten van het uitzicht, de natuur en al de boten en schepen die langs toeren. Alle langs varende boten of schepen zwaaien netjes op me en je ziet dat ze plezier hebben in het varen. Ik probeer verderop eens uit te gooien met de roof vis hengel, maar helaas daar ook geen geluk. Het gaat erop lijken dat de brasem die ik vandaag gevangen heb, de enige vis is die ik vandaag zal vangen. Het is denk ik te warm om nog iets te vangen vandaag. Mijn ouders zijn ook even langs gekomen om het kanaal te bezichtigen en we hebben gelijk een uitnodiging gekregen om lekker te komen bbq-en bij hun thuis. Zij wonen in Weert dus dit is een thuis wedstrijd voor hun en voor mij weer de gelegenheid een bezoekje bij hun thuis te brengen.

Klaar maken voor de bbq.

Na enige uren te hebben geprobeerd en geduldig te zijn geweest is eindelijk ons geduld van beide op. We besluiten in te pakken en naar mijn ouders te gaan. De zon is weer gedraaid en we zitten net als ’s morgens vol in de zon. Dit is niet meer uit te houden en we gaan in de schaduw inpakken. Op naar de bbq naar het lekkere vlees en een goede pot bier. Dit hebben we wel verdient na flink wat uurtjes aan het kanaal te zitten met maar 1 vangst. Ook dit kan eens voorkomen, het is niet altijd geluk hebben of verzekerd zijn van vangsten. Het is en blijft de natuur en deze is niet vooruit te stippelen of te sturen. Daarom geniet ik samen met Nikeé ook zo van het vissen. We komen in de toekomst zeker terug hier op het kanaal om te kijken of we dan wat meer vangen en toch een baars eruit weten te hengelen. We geven de moed niet op en wachten op een volgende keer.

2 Commentaren

 1. May

  T blijft steeds leu om je te volgen man
  (Letterlijk en figuurlijk)
  Blijf zo doorgaan op je site
  Wij blijven je volgen
  Top gedaan weer
  ????????????

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Dankje voor je positieve feedback! Probeer de avonturen zo interessant en variërend mogelijk te houden. Zo zit de maas en andere plaatsen op een vijver nog in het vooruitzicht. Kortom we blijven op pad en vissen…

   Groetjes
   LimburgseVisser.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *