Hard werken onder de felle zon.


Vandaag besluit ik om in me eentje richting waterkant te gaan. Lekker alleen vissen even tot jezelf komen lekker ontspannen. De dag van te voren lekker alles voorbereid dus nu alleen inpakken en wegwezen richting de vijver. Auto inpakken, camera’s van de opladers halen en we zijn klaar voor een nieuw avontuur. Nog even mijn brood smeren en ik ben klaar om te gaan. Eenmaal dichter bij de vijver te zijn gekomen zie ik dat er al veel auto’s staan ondanks het nog aardig vroeg is. Het is goed druk en de vijver zit vol mede-vissers. Ik parkeer mijn auto nog net op een vrije plek en pak mijn spullen allemaal uit. Als alles op de kar ligt, ga ik richting de vijver zoekend naar een mooie spot voor vandaag. Veel plekken zijn al vol en moet goed kijken voor een mooie spot, echter zie ik al snel mijn plekje van vorige week nog vrij is en besluit een stukje terug te lopen en wederom weer daar te gaan zitten. Ik ben benieuwd wat deze dag gaat geven, snel uitpakken en opbouwen niet wetend wat mij vandaag te wachten staat.

Net lekker gaan zitten en de eerste vis meld zich al.

Ik zit nog maar net en de hengels zijn net beide uitgegooid en de eerste vis meld zich al. Dat is snel en reageer meteen, ik sla en en begin te drillen. Al snel heb ik hem aan de kant en zie dat ik een kleine karper heb gevangen. Een mooie jong exemplaar en zet hem dan ook snel terug. Zo de nul is doorbroken en ik kan me verheugen op de volgende vis. Ook deze laat niet lang op zicht wachten, al gauw van ik mijn 2e voor deze dag en ook deze haal ik vrij snel op het land. Ook ditmaal is het een karper, iets groter als voorgaande maar ook niet echt dat je zegt een flinke. Maakt mij niet uit, ook deze formaten zijn van harte welkom en ook deze vang ik graag. Ik gooi opnieuw uit en nog niet uitgegooid te hebben meld zich nummer 3. Dit belooft wat voor vandaag, ik ben nog niet lang het vissen en snel achter elkaar vang ik vis. Ook deze heb ik binnen en mum van tijd binnen en kan weer voor de 4e gaan. Ik zie dat ik tot nu toe allemaal kleine karper vang, de kleintjes die pas geleden uitgezet zijn. Deze melden zich tot nu toe een voor een en ook dit is leuk om te vangen. Deze zijn nog lekker levendig en weten natuurlijk niet wat hun overkomt. Springend uit het water, flink hard zwemmen ze verzetten zich goed. Echter omdat ze nog zijn klein zijn heb ik keer op keer ze vrij snel aan de oever en weet ik ze met succes in me schepnet te krijgen.

Eerste brasem ook van de partij.

Na een aantal karpers te hebben gevangen is er ook tijd voor een brasem te vangen. Ik krijg beet en zie al snel aan de reactie van de hangel en het water dat dit een brasem is. Het verzet zich totaal niet en zie een vis hangend richting mij kant komen. Dit moet wel een brasem zijn, want er is totaal geen weerstand. Eenmaal in zicht wordt mijn vermoeden bevestigd en zie ik inderdaad een brasem. Leuk om ff wat anders te vangen dan ik tot nu toe vang. Maar wat een werken, kan geen minuut stil zitten tot nu toe. Ik blijf de ene naar de andere eruit te halen en het gaat lekker. Lekker snel haal ik ze naar binnen en het blijft maar actief rond mijn hengels. Even tussendoor proberen een boterham te eten, maar helaas komt het er maar niet van. Ik blijf maar vangen en moeten reageren, ik heb geen tijd om andere zaken te doen. Niet erg, hier geniet ik van. Geweldig dat het tot nu toe zo lekker doorloopt en ik genoeg vangen doe. We zijn met deze mooie vangsten in ieder geval niet voor niets naar de vijver gekomen.

Dubbele run een succes.

Ik zit eindelijk wat te eten en heb net me boterham op en alweer gaat mijn lijn er als een speer vandoor en zie de top goed bewegen. Ik sla aan en begin een korte dril. Het duurt dan ook niet lang voordat ik de volgende alweer aan de oever heb en hem uit het water kan scheppen. Het is weer een mooie jonge karper. Maar net als ik hem wil beginnen te onthaken merk ik dat mijn 2e hengel zich meld. Alweer een run en ben net bezig met de andere. Ik handel snel en doe heel snel de karper onthaken en sla de andere hengel weer aan. Echter heb ik geluk en zie dat dit alweer een brasem is. Gelukkig, deze leveren eigenlijk nooit echt strijd en kan ik hem tenminste met gemak binnen hengelen. En dat doe ik ook, de zoveelste die ik aan mijn vangstlijst kan toevoegen van vandaag. Het gaat lekker en blijf achter elkaar vangen, in een woord geweldig. De buurman die naast me zit te vissen komt een kijkje nemen en zegt al zelf “nou, nou gaat lekker hier je blijft maar vangen”. Vandaag gaat inderdaad alles goed, blijf vangen kan niet stil blijven zitten. Kortom ik kan en mag niet klagen. Ondertussen ik sta te kletsen met de aardige man vang ik er weer een. Ff binnen halen en de volgende. Ik gooi snel weer uit en ben net me lijn strak het zetten en alweer een vis aan de lijn. Ik krijg dus nog niet eens de tijd de lijn op spanning te zetten en de volgende meld zich weer. Snel handelen en snel heb ik deze ook weer op het droge. Lekker hoe het loopt vandaag gewoon weg top.

GO-Pro leeg door vele vangsten.

Al gauw moet ik van camera wisselen omdat de GO-Pro al helemaal leeg is door de vele filmpjes en vangsten die ik vast leg. Ik heb helaas geen 2e batterij bij me dus deze kan ik voor vandaag niet meer gebruiken voor mijn opnames. Geen probleem we hebben nog altijd de 2e camera bij de hand. Echter zal dit een stuk lastiger worden omdat ik maar 2 handen heb. En dan, en de hengel bedienen, en de vis uit het water scheppen en ook nog eens filmen gaat een hele uitdaging worden. Maar ik laat me niet kennen en probeer zoveel mogelijk vast te leggen zodat jullie weer mee kunnen genieten. Met de vele vangsten is dit geen probleem en kan blijven filmen want het vangen blijft maar aanhouden. Het is hard werken voor mij, geen moment rust geen moment tijd om ff te eten of drinken. De ene vis naar de andere blijft zich melden en het blijft maar doorlopen. Het is goed warm onder de zon en ik bak flink. Goed insmeren, goed blijven drinken en even de paraplu opzetten tegen de zon is geen overbodige luxe.

De eerste misser van vandaag.

Alles klopt vandaag, alle aanslagen zijn precies goed en verspeel geen een vis. Toch weet ik op een gegeven moment toch een keer mis te slaan. Althans het aanslaan gaat weer top maar onder het drillen zet ik even iets teveel spanning op de lijn en schiet de vis van de haak. Jammer maar op de vele vangsten die ik al heb en dan deze ene fout kan ik me dit wel permitteren en is het niet zo heel erg. De buurman die bij me is komen kijken houdt het voor gezien en pakt in, echter merk ik dat er om me heen het sowieso erg slap is qua vangsten. De enige die zo nu en dan eens eentje vangt is de gene die tegenover me aan de vijver zit. Bij de rest is het best opvallend stil. Gelukkig heb ik hier totaal geen last van. Onder het rondkijken meld zich namelijk weer de zoveelste en kan ik alweer aan de bak. Het is weer een kleinere karper die wel zijn weg weet in de vijver. Hij zwemt goed heen en weer en probeert zich een weg te vinden om te ontkomen. Er komen 2 mannen kijken wat ik het vangen ben ik kijken mee hoe ik de vis probeer aan de oever te krijgen. Opeens schiet hij naar de kant naar een kleine opening bij de planten. Ik probeer hem uit die opening weg te krijgen, want hier zit een buis in het water die leid onder de grond door naar de andere vijver. Als ik hier vast kom te zitten of de karper zwemt me die buit is omdat hij er klein genoeg voor is, dan ben ik hem kwijt. Gelukkig kan ik hem terug de open vijver in krijgen en weet hem kort erna in me schepnet te krijgen en ook deze vangst tot een succes af te sluiten.

Me ouders komen op bezoek.

Het is nu eventjes een poosje wat rustiger en kan ik eindelijk op adem komen. Het is echt zweten onder de felle zon en hard werken. Vangen, vangen en vangen is het vandaag onder deze felle zon is dat soms afzien en hard werken. In me ooghoeken zie ik me ouders aankomen wandelen. Zij waren vandaag in de buurt en kwamen eventjes kijken hoe het me afgaat vandaag. Nou druk, druk, druk kan ik ze melden. Onder het vertellen hoe de dag verloopt meld zich weer een vis en kan ik weer aan de bak. Me moeder bied zoals gewend aan om de vis te scheppen. Gelukkig een taak minder en hoef ik me alleen maar te concentreren op de vis. eenmaal in het schepnet kan ik er weer eentje bijschrijven op de lijst en blijft het aantal maar stijgen. Ik merk wel dat ik het meeste karper vang en maar 3 keer een brasem heb gevangen. Geen probleem, elke vis is welkom maar het is wel opvallend. Echter zie ik wel dat door de warmte er steeds meer vissen zich naar de oppervlakte gaan begeven. Ik zie scholen aan de oppervlakte liggen en hoop eigenlijk dat dit geen gevolgen heeft. Ik bluf gewoon en gooi richting de scholen mijn hengels uit. Kijken en hopen ze bijten. Echter merk ik dat ondanks ze veel aan de oppervlakte liggen ik nog genoeg weet te vangen en het voor mij geen verschil maakt, ze blijven zich melden. Het is echt genieten vandaag, mooi weer, veel vangsten, de dieren om mij heen die op hun manier van deze mooie dag genieten Het is voor mij een super mooie dag, top!

Langzaam inpakken en wegwezen.

Het begint later te worden en nu slaat ook de rust bij mij toe. Het is nu enige tijd stilletjes en het gaat ook richting etenstijd voor mijzelf. Me ouders zijn er nog dus kan ik van de gelegenheid gebruik maken en vraag me moeder te helpen met inpakken. Ik begin langszaam mijn spullen bij elkaar te zoeken en ruim zo hier en daar al wat spulletjes op die ik niet meer nodig heb. Overgebleven lokvoer gooi ik de vijver in zodat de vissen dit nog kunnen opeten en berg al wat zaken op.. Paraplu opruimen, mijn 2e schepnet al inpakken en mijn eerste hengel haal ik al in. De steunen doe ik ook al weg en wacht nog even met de laatste hengel uit het water te halen. Misschien heb ik nog op de valreep geluk en meld zich nog een vis. Ik heb alles al ingepakt en besluit ook na even te hebben gewacht ook mijn 2e hengel op te ruimen. Helaas heeft zich geen vis meer gemeld. Maar naar vandaag is dat totaal niet meer nodig geweest en heb ik relax de dag kunnen weten af te sluiten. Terug kijkend was het zweten, soms afzien, hard werken en ben ik constant volop bezig geweest. Geen minuut kunnen stil zitten en de hele tijd actief kunnen blijven vissen. Leuk dat verschillende mede-vissers een kijkje kwamen kijken naar mijn geluk en me ouders ook even langs waren gekomen. Het was een top dag, top vangsten ik heb genoten met volle teugen. Het was in een woord GE-WEL-DIG vandaag!! Op naar de volgende keer, op naar weer een succesvolle visdag.

2 Commentaren

  1. May

    Geweldig gefilmt die go pro is toch ’n uitkomst. Fijn om te horen/lezen dat je me toch hebt gemist met ’t eruithalen van de vis??
    Maar weer top gedaan en verwoord.

    1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

      Nou gemist is een groot woord, soms is het wel handig een extra paar handen. En dat had ik afgelopen keer nodig. Haha

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *