Hoe maak ik een goed lokvoer?


Een compleet nieuwe review dat ditmaal gaat over en goed lokver maken. Dit is de basis van een een goed lokvoer, deze basis werk zeer effectief en is al zonder verdere toevoegingen een aanrader. Natuurlijk kun je op verschillende manieren een lokvoer maken en zijn er honderden verschillende meningen over een goed lokvoer. Ik deel in deze review met jullie een lokvoer maken die voor mij altijd wel werkt en vaak gebruik. Buitenom toevoegingen om het nog aantrekkelijker te maken en meer vis te vangen. Maar deze basis is een veel gebruikte van mijzelf en heb hier al veel vis mee weten te vangen.

Wat heb ik nodig?

Grondvoer
Micro pallets
Water
Emmer
Zeef
Leeg bakje

Voorbereiding.

De wijze van deze review dient een kleine voorbereiding. De enige voorbereiding die nodig is zijn de micro pallets te weken voor gebruik. Dit is ook terug te zien in de video hoe men dit doet. Ik doe het lokvoer altijd aanmaken een dag van te voren, eigenlijk de avond van te voren. Zo kan het vocht goed door dringen in het voer en de smaken goed tot zijn recht komen die je eventueel toevoegt aan het voer. Zet alles klaar en vul een kan met water zodat je van start kunt gaan.. Een goede voorbereiding is het halve werk.

 

Het lokvoer bereiden.

Als aller eerste doen je de micro palts weken in water. Deze hebben het langste nodig en kun je onder het weken de rest doen.
Als de pallets in de week zijn gezet kun je het grondvoer gaan aanmaken. Doe een beetje grondvoer in de emmer en doe het juiste hoeveelheid water erbij. Roer dit goed door elkaar en kijk of je bij het kneden mooie ballen krijgt zonder deze meteen uit elkaar vallen of erg aan elkaar plakken. Is dit juist kun je als de pallets goed geweekt zijn deze toevoegen aan het grondvoer. Schud dit weer goed door elkaar. Let op dat je het grondvoer voordat je de pallets erbij doet wat droger maakt als het hoort. Dit omdat de pallets ook vocht bevatten door het weken en zo de hele massa vochtiger wordt als je de pallets toevoegt aan het grondvoer. Kneed en paar keer in het voer om te kijken nu de pallets erbij zitten het niet te nat of toch nog te droog. Als men erin knijpt moeten het mooie compacte ballen worden zonder deze uitelkaar vallen of te plakkering aan voelen. Is dit allemaal goed dan kan men het complete lokvoer gaan zeven. Dit wordt gedaan zodat er geen dikke klonten ontstaan in het voer en zo de vis te snel een vol gevoel heeft en dus niet meer bijten zal. Zeef het lokvoer z’n 3 tot 4 keer goed zodat alle voer uiteindelijk door de zeef valt zonder te duwen op het voer zelf. Dan is het lokvoer klaar om te gebruiken en kan de vis zich melden.

 

Variatie en uitproberen.

Natuurlijk kun je ook variëren in je lokvoer en blijven proberen het nog aantrekkelijker te maken voor de vis. Ikzelf doe ook heel vaak mini boilies fijn crushen en erdoor heen doen. Of doe er maden, wormen en een smaakversterker door heen. Kortom speel met het lokvoer, probeer uit en zoek zo jouw weg naar het succes dat aanslaat en veel vis bezorgd. Izelf heb altijd een basis zoals hier getoomd en verder varieer ik ook ermee, doe ik ook dingen uitproberen. En wat op de ene vijver werkt wilt nog niet op de andere vijver of plas werken. Blijf altijd zoeken naar de prefecte combi op het juiste water. Veel plezier met proberen.

2 Commentaren

 1. Vriesen

  Kun je dit voer ook meerdere dagen bewaren? Ben echt nog leek op dit gebied.
  a.vriesen@live.nl
  Alvast bedankt.
  Albert Vriesen

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Het voer kan in principe meerdere dagen bewaard worden mits er geen toevoegingen in gedaan worden als maden, wormen of andere levend (dierlijk) voedsel. Want hoe langer het voer staat des te minder de kwaliteit wordt. Als ik een paar dagen achter elkaar ga (2 a 3 dagen) maak ik ook voor deze dagen genoeg voer. Ik bewaar het dan in een koele droge omgeving en dan is dit goed te doen.

   Succes met vissen!
   LimburgseVisser

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *