In de regen onder de paraplu

aflv7

Weer eens vroeg uit de veren, lekker een dagje vissen op de vijver. Bij het opstaan zie ik dat het regent.
Dit weer houdt me niet om mijn visspullen bij elkaar te zoeken en alles in de auto te leggen. Onder tussen gaat de bel en daar staat me moeder, ze gaat lekker mee deze regenachtige dag tegemoet. Samen hebben we de auto ingepakt en nog snel eventjes langs de winkel eten en drinken voor de dag halen. Eenmaal alles ingeslagen te hebben gaan we bepakt en bezakt naar de vijver toe. Daar aangekomen is het giga druk op de vijver, ik moet langs de weg parkeren en een flink stuk lopen. Zal er nog plek zijn op de vijver? Het is even zoeken maar we hebben een mooie stek gevonden, links en recht zitten al mensen maar deze zitten vrij ver van mij vandaan. Een prima stek dus om mijn spullen op te zetten en me hengels uit te gooien.

Eerste 2 karpers melden zich snel.

Ik heb al snel beet, de eerste karper meld zich al. Na een niet te lange of moeilijke strijd weet ik de karper op het droge te krijgen. Mooi exemplaar en we zijn van de nul af. Ik gooi snel weer in en ook de 2e laat niet lang op zich wachten. Ook nu mogen we een karper proberen eruit te vissen. Ook deze is met succes op het droge gekomen. Het duurde wat langer en deze gaf meer tegen gas als de vorige. Maar wie geduld heeft wordt beloont met een mooie formaat karper. Snel weer terug zetten en hopen op de volgende. En ja hoor weer heb ik beet, maar helaas ditmaal mag de vis de winnende partij zijn en ontkomt deze mij. Onderlijn weg dus even een nieuwe erop zetten en weer snel uitgooien voor de volgende. Helaas laat deze enige tijd op zich wachten tot deze zich meld.

aflv7.vis

Regen, regen, regen en nog eens regen.

Het blijft maar regenen en regenen er komt geen eind aan. Zo nu en dan meld zich een vis maar de vangst is niet dat je zegt super veel of vaak achter elkaar. Het is tijden rustig en geen bewegingen rond beide hengels. Opeens zo nu en dan meld zich er eentje, ook ontsnappen me er een paar maar dit laat de pret niet onderdrukken. We blijven positief en de regen krijgt ons niet klein. Onder tussen ik lekker aan het eten ben en van de omgeving bent het genieten gaat mijn telefoon, het is mijn broer. Deze wilt ook even een uurtje langs komen en kijken naar het vissen. Hij heeft dit vroeger ook zelf gedaan en is benieuwd naar de nieuwe manier van vissen (method feeder methode). Hij woont ook in Weert dus het is even een stuk rijden voordat hij bij de vijver is. Leuk dat hij even langs komt!

Had me broer de zon mee in de kofferbak?

Me broer is aangekomen op de vijver hij heeft zijn vrouw ook even meegenomen. Hij arriveert en de zon schijnt, heeft hij de zon vanuit Weert meegenomen. Lekker de zon schijnt en er zijn leuke mensen om me heen om een babbeltje te maken maar helaas, al snel meld zich weer een mooie karper. Ondertussen ik het stoeien ben met de karper kijkt me broer over mijn schouder mee, hij zegt “nou dat is inderdaad heel anders als vroeger met me vaste stok haha”. Ja ja dit is zeker niet met elkaar te vergelijken, dit is het echte werk. Ik lach naar hem en zeg tegen hem “grapje iedereen zijn eigen methode die hij leuk vind om te vissen”. Het knaagt toch aan hem en al snel hebben we de afspraak gemaakt dat als ik de volgende keer weer ga vissen hij een dagje mee gaat maar dan op de vaste stok.

Giebel meld zich ook.

Na wat uurtjes niks te hebben gevangen is het weer raak. Een giebel meld zich en de strijd gaan we graag aan. Het is een vechtersbaasje maar we hebben geduld en doen het op ons gemak ook deze op het droge te krijgen. Hij blijft flink naar de bodem schieten en soms schiet hij ook opeens een andere kant op. Hij blijft flink zwemmen en is nog altijd niet moe. Hij heeft niet op en blijft zich verzetten maar uiteindelijk beseft de giebel dat het beter is om over te geven. Hij is dicht bij de kant en kan hem makkelijk eruit scheppen. Zo weer eentje op de tellijst erbij.

aflv7.giebel

Ook aan deze dag komt weer een eind.

De vrouw is ook nog even na het werk komen kijken bij mij, volle bak dus aan de vijver. Ze is moe en heeft hard gewerkt. Ook me vrouw mag nog eventjes mee genieten van een mooie vangst. Me broer is weer richting Weert gegaan want hij heeft nog een bbq. Wat een bbq met dit weer? ja je leest het goed hij gaat nog bbq-en….
Het is weer erg rustig en geen vis die er nog zin in heeft om te bijten. Gisteren karper vissen geweest, zal dit invloed hebben op vandaag? Wie mag het weten, ik vind het wel leuk geweest voor vandaag we gaan lekker inpakken en richting het thuisfront. Me moeder, vrouw en ik hebben alle drie wel honger. We besluiten er een uit etentje achter te plakken en ons lekker te verwennen. Terug kijkend op de dag is het een erg natte regenachtige dag geweest met matige vangst. Veel rust periodes er tussen, maar ik zeg altijd “vissen is en blijft een sport”. De ene keer vang je veel de andere keer bijna tot niks. Ook deze dagen zitten er tussen, dat is juist het leuke en uitdagende van vissen. Men weet nooit wat de dag brengen zal…

1 Commentaar

 1. May

  Leuk om de filmpjes weer te zien
  Wij verheugen ons iedere week op je blogs
  We zijn dan steeds weer even terug bij de vijver
  Keep on the good work
  ????????????

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *