Lekker feederen op de zondag

feederzon

Lekker vroeg uit de veren. Hop naar de vijver om een mooi dagje te gaan vissen. Aangekomen bij de vijver was er nog volop een wedstrijd bezig. Er was namelijk nachtvissen op karper geweest en dit zou tot een uur of 10 duren. Met de melding dat ik niet op de eerste vijver mocht plaats nemen (door de wedstrijd) ging ik op pad naar vijver twee. Overigs zit ik eigenlijk nooit aan vijver één en kies ik altijd vijver twee. Dit was voor mij dus geen probleem. Even mijn schepnet door de ontsmetbak halen, want er is melding dat op andere vijvers veel vissen dood gaan door een bacterie en ze dit hier willen uitsluiten. Graag, want hoe meer vissen dood gaan in de vijver des te minder heb ik te vangen. Zo klaar voor de strijd, schepnetten ontsmet, stek uitgekozen en opbouwen maar.

Net ingegooid en al de eerste beet.

Net klaar, alles opgezet en mijn hengels uitgegooid, de eerste vis meldt zich al gelijk. Mooie karper die ik vrij snel binnen wist te halen. Nog geen 5 minuten later, had net mijn hengel weer ingegooid, tweede beet. Snel weer aanslaan en ook deze mocht ik met succes binnen halen. De toon is gezet en het ziet er goed uit en het lijkt erop dat het een druk dagje vissen wordt. En dit was ook zo, de een naar de ander meldde zich en vandaag wist ik een mooi aantal vissen uit het water te halen.

Ook de wat grotere karper meldt zich.

Ondanks dat er nachtvissen is geweest op de karper, ving ik vandaag met hoofdzaak alleen maar karpers. Natuurlijk waren er ook uitzonderingen van een brasem of giebel. Ook de wat grotere karper mocht ik vandaag ontvangen. Dit was zeker niet makkelijk of zonder goed gevecht. De run was al hevig, in een keer schoot de lijn door mijn slip en je hoorde hem flink er van door gaan. Ik haalde aan en begon aan het gevecht. Hij had flink wat kracht en ik moest geduldig en goed nadenkend te werk gaan om deze jongen op het droge te krijgen. En met geluk, na een kwartier wist ik te winnen en deze mooie knaap op wal te krijgen. Vervolgens kon ik er een paar mooie foto’s van maken.

kaprzon

Soms win je, soms verlies je.

Ook heb ik vandaag drie keer de strijd verloren. Alle drie de keren verloor ik mijn onderlijn. De haak begaf het bij alle drie de keren, dit kwam door de grotere karpers. Een van de drie keren was hevig, ik kreeg wederom een flinke run, maar ditmaal vol naar de rechterkant. Ik moest snel reageren, want hij ging als een speer naar mijn tweede hengel. Ik sloeg aan en dat was het enige wat ik ook kon doen. Kort na het aanslaan en probeerde ik aan de molen te draaien en hem te sturen, kwam deze flinke grote jongen boven water gesprongen. Hij sloeg in een keer flink met zijn staart en ik had het nakijken. De onderlijn knapte gelijk en de strijd was van korte duur. Ik moest mijn onderlijn weer vervangen voor een nieuwe en het opnieuw proberen. Jammer!

Goede vangst vandaag.

Omtrent de vangst van vandaag mag ik absoluut niet klagen. Ik mocht er vandaag 19 op mijn teller zetten. Kortom ik mocht niet klagen, het weer was goed, de vangst was goed en ik was in gezelschap van mijn vrouw. In de middag is ook mijn moeder even komen kijken, ik vertelde via de app dat ik niet stil kon zitten en de een naar de ander ving. Natuurlijk was mijn moeder erg nieuwsgierig geworden en is even langs gekomen om de drukke dag bij te komen wonen.
Kortom, gezelschap was er, vele vangsten en natuurlijk was het weer ook goed. Ondanks een paar verwaarloosde buien, scheen de hele dag lekker de zon en was er een lekkere temperatuur aanwezig.

Ook tijdens het opruimen geen tijd voor op te ruimen.

Na flink wat uurtjes te hebben gevist, geen 5 minuten de tijd gehad om lekker te genieten van het weer of stilte aan de vijver besloot ik een eind aan deze mooie dag te maken. Ik begon hier en daar mijn spullen bij elkaar te pakken om naar huis te gaan. Helaas was het opruimen van korte duur en kreeg ik beet. Natuurlijk ging ik ook deze laatste strijd graag aan en begon aan mijn laatste vis. Na een korte strijd mocht ik deze ook aan mijn teller toevoegen en had een mooie vangst aantal vandaag. Met tevredenheid kon ik de vis weer terug zetten in de vijver. Ook kreeg ik nog op de tweede hengel beet, maar helaas was ik hier iets te fanatiek in en verloor hem. De haak knapte voor de derde keer en had deze strijd verloren. Geen zin meer om nog even snel een nieuwe onderlijn eraan te zetten, heb ik ook deze hengel netjes ingepakt. Ik ben lekker richting huis gegaan met een tevreden terugblik op deze mooie dag.

1 Commentaar

  1. May

    Tja wat moet ik r nog op zeggen
    Weer perfect verwoord en in. Elkaar gezet
    Complimenten weer

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *