LimburgseVisser al enige tijd niet geweest vissen, waarom?


Het is al enige tijd geleden ik ben wezen vissen. Dit hangt natuurlijk af van verschillende factoren.
Natuurlijk heb ik nu een stuk minder tijd. Als voorheen en moet ik alles nog beter plannen. Maar weinig tijd is natuurlijk niet door hoofdoorzaak. Nee zoals iedereen zelf heeft ervaren is het de laatste tijd (maanden) behoorlijk warm, tropisch warm. Doordat het een hele tijd achter elkaar boven de 30 graden is geweest en het niet onder de 25 graden was, is alles veranderd in de natuur. Niet alleen planten, bomen etc merk je het aan, denk aan droogte etc. Nee ook de vijvers, rivieren, de maas noem maar op hebben hieronder te leiden. Het water stijgt in temperatuur en wordt steeds warmer. Het gevolg is dat er steeds minder zuurstof in het water zit en dus steeds meer de vissen en andere levende wezens (zoals voedsel voor de vissen) het moeilijk krijgen onder water om te overleven. Je merkt dan veel meer vis sterfte en de vissen kunnen niks meer verdragen. Meer stress weinig weerstand noem maar op. Daarom heeft Visserij Nederland besloten om een tijdelijk vis verbod op te leggen. Dit treft vooral Limburg. In bijna heel Limburg en andere stukken in Nederland geld een visverbod. Men vraagt de vissers niet te gaan vissen om zo de vissterfte te verminderen en de vis meer kans te geven deze tropische dagen door te komen. Ik als liefhebber van het vissen vis natuurlijk ontzettend graag, echter NIET als dit te koste gaat van de vissen of natuur. Daarom hou ik me netjes aan de oproep van Visserij Nederland/Limburg en kies ervoor het vissen uit te stellen. Helaas is dit nu al een aantal maanden dus zo, dat ik door het weer en dus voor de vissen niet ben wezen vissen. Zodra het weer minder warm wordt en dus weer geen probleem is om te gaan vissen, dan ga ik uiteraard weer snel mijn hengels uitgooien. Visserij Nederland/Limburg zou dit weekend van code rood naar code groen veranderen, dit houdt in dat vanaf dit weekend weer gevist mag worden zonder problemen. Zodra ik weer reen dagje vrij heb en niks gepland op die dag, ga ik weer lekker naar de visvijver en film ik weer mooi mijn avontuur zodat jullie opnieuw kunnen meegenieten.

Code rood!

Tot aan met dit weekend heeft Visserij Nederland/Limburg code rood afgegeven omtrent het vissen. Ze hebben met klemtoon gevraagd niet te gaan vissen in dit extreem warm weer. Ik als fanatiek visser ga graag vissen maar geef voor mens en natuur gehoor aan de oproep en ga tot de code is opgeheven niet vissen.

Van code rood naar groen.

Vanaf het weekend van 11-08-2018 en 12-08-2018 is code rood opgeheven en mogen wij weer vissen zonder problemen. Zodra ik vrij heb en weer een dagje niks gepland heb ga ik uiteraard weer vissen. Hou de site dus in de gaten voor nieuwe avonturen.

Nieuwe apparatuur aangeschaft voor te filmen.

Mijn film apparatuur is uitgebreid en kan nu nog beter filmpjes maken om mee te genieten. Enige tijd geleden had ik al een betere en nieuwe GoPro aangeschaft, nu heb ik er een statief voor gekocht en de batterijen uitgebreid. Ook het geluid is verbeterd en hebben externe microfoons voor nog een beter geluid en windstil te kunnen opnemen.

Hou de website goed in de gaten!

Hou de website goed in de gaten, nu we weer mogen vissen in Limburg zal ik binnen zeker weer aan de waterkant te vinden zijn. Ik zal dan weer nieuwe avonturen filmen en dit met jullie zoals gewend delen. Jullie weten nu waarom het enige tijd heeft geduurd tot ik weer aan het vissen ben. Wees gerust, ik ben er nog, blijf vissen en zal zeker weer nieuwe avonturen delen.

Tot snel op LimburgseVisser.nl 🙂

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *