Over Mij

stelmevoor

Waarom LimburgseVisser.nl?

Het grootste doel van deze blog website is mijn avonturen delen die ik langs de water kant beleef. Ik vind het leuk om met enthousiaste lezers mijn ervaringen te delen en lekker over het vissen te praten. En zo elkaars ervaringen, kennis en nog veel meer zaken te delen.

Hoe is LimburgseVisser.nl ontstaan?

Ik ben al jaren lang actief op internet met forums, websites over verschillende zaken, echter heb ik nooit eraan gedacht een eigen blog of pagina te starten en daar mijn bezigheden te delen met anderen. Mijn grote hobby is vissen en waarom niet mijn hobby delen met andere mensen die dezelfde hobby hebben of gewoon met mensen die het leuk vinden mijn blog te lezen en mijn avonturen te volgen.
Ik ben in mijn kinderjaren al begonnen met vissen. Ik was een jaar of 13 toen ik in aanraking kwam met vissen. Ik reed op mijn 13e paard en deed dit bijna elke dag, omdat ik ook concours mee deed en dus goed wilde trainen. Op de manege waar ik actief was liep een man rond die in zijn vrije tijd deed vissen. We hadden het vaak met elkaar over zijn vis avonturen en deze begonnen mij steeds meer te boeien. Na een keer mee te zijn geweest was ik verkocht en had ik al snel mijn eerste vaste hengel aangeschaft. Ik ging lekker bij naastliggende vijver van de manege mijn hengel uitgooien en het ging lekker. Ik viste op dat moment op voorn en andere kleinere vissoorten. Dit heb ik echter een paar jaar intensief gedaan en ging bijna elke week vissen. Kort na mijn avonturen als vaste hengel visser ging ik voor de grotere vis. Het trok mij enorm aan dat mijn vrienden karper deden vissen. Mijn toenmalige buurjongen nam mij een keer mee karper vissen. Kort daarna schafte ik ook mijn eerste karper hengel aan en ging hiermee aan de slag. Ook deze manier van vissen heb ik een aantal jaren gedaan met plezier. Ik viste om de tijd wat te doden, ook vaak nog met de vaste hengel erbij en had mijn karper hengels lekker op de piepers liggen voor de grotere vis.

In 2005 stopte ik met vissen, geen tijd meer door werk, vrienden en andere zaken die mij op dat moment bezig hielden. Mijn visspullen lagen op zolder weg te stoffen. Zelfs na de verhuizing zijn mijn toenmalige visspullen allemaal weg gekomen en denkelijk per ongeluk weggegooid door alle hectiek etc. In 2013, dus 8 jaar later kwam het vissen weer op mijn pad.. Ik miste het en was door een kennis van mij weer enthousiast geworden om te gaan vissen. Deze kennis vertelde vaak zijn verhalen en het begon allemaal weer te kriebelen. Echter toen wist ik nog niet dat mijn visspullen allemaal weg waren. Ik ging op zoek naar mijn spullen. Ik zocht alles af, zolder, kamer, alles en nergens vond ik wat. Ik keek thuis bij mijn ouders op zolder, misschien waren ze daar beland. Helaas, ze waren weg dus moest ik alles weer opnieuw aanschaffen. Ik ben wederom weer gegaan voor de vaste hengel en karperhengels. Hier ben ik weer mee aan de slag gegaan. Nieuwe hengels, nieuwe koffer, alles moest weer nieuw gekocht worden. Beetje bij beetje kocht ik dit weer allemaal tot uiteindelijk mijn visspullen weer compleet waren. Kort daarna werd ik enorm getrokken door de method feeder methode en ging me daar in verdiepen. Ook hier volgde kort erna 2 feeder hengels en ging op de method feeder methode vissen. Deze manier van vissen is mij zo goed bevallen, dat ik tot heden nog altijd op de method feeder methode vis. Verder vis ik niet meer met de vaste stok of de karperhengels. Met de method feeder methode vis ik onder andere op bovenstaande vissoorten. Echter niet meer op voorn, maar de karper is er nog wel bij. Daarbij melden zich ook andere interessante vissoorten om te vangen. Kleine of grote vis, ik heb ze al allemaal via deze manier in mijn schepnet weten te krijgen. Het is een stuk intensiever vissen dan bijvoorbeeld karperen en je blijft lekker bezig. Kortom een echte manier van vissen die mij enorm trekt.

Wat kan men in de toekomst verwachten?

Voor nu geen idee waar het eindigen zal, maar ik kan wel garanderen dat ik zoveel mogelijk mijn avonturen met jullie zal delen door te bloggen, foto’s te maken en zelfs filmpjes van mijn activiteiten en gebeurtenissen langs de waterkant. Ook wil ik met jullie mijn ervaringen delen over bepaalde spullen die ik uitvoerig getest heb. Is het nu lokvoer of een onderlijn, het maakt niet uit je kan ook hier terecht voor uitgebreide reviews.
Praat lekker mee over onderwerpen of laat jouw ervaringen horen. Samen maken we er een leuke actieve blogpagina van.

Groetjes, en tot ziens!
LimburgseVisser.