Snoek vangen op de korf


Lekker weer een dagje vissen.

Het is echt een tijdje geleden, maar eindelijk kan ik weer eens een dagje gaan vissen. Ik heb al dagen van te voren voorbereid zoals nieuwe spulletjes gekocht en het lokvoer al gemixt en klaar voor gebruik. Vandaag ben ik vroeg ui de veren om een langere vis sessie te kunnen doen. Ik ga vandaag op 2 methodes vissen, de eerste is het vertrouwde method feederen en daarnaast doe ik eens voor de eerste keer op de korf vissen. Ik ben erg benieuwd voor deze nieuwe mothode voor mij. Is het een succes, vind ik het wat en belangrijk, van ik ook iets hierop. Ik heb gekozen voor de volgende azen mee te nemen. Voor aan de haak, maden en voor door het lokvoer wormen en casters. De wormen knip ik fijn en doe ik samen met de casters dan door het voer mengen om het zo aantrekkelijker te maken. Ik ben benieuwd en ga lekker vroeg naar de vijver kijken wat het geeft en kijken of we wat vangen.

Bij aankomst zegt de controleur meteen al “succes vandaag, al de hele week is er niks. Slechte vangsten de vissen willen maar niet”. Nou leuk vooruitzicht maar…. We laten ons niet uit het veld slaan en gaan met volle moed een mooie stek zoeken om vandaag te gaan zitten. De vijver is vrij leeg nog en genoeg plekken om te gaan zitten, natuurlijk ga ik op de plek zitten waar ik denk vandaag goed te kunnen vangen. Na uitpakken en alles hebben opgezet te hebben gooi ik me hengels uit. Bij de korf heb ik nog geen onderlijn bevestigd en doe ik eerst 2 a 3 keer op de zelfde plek uitgooien met alleen wat lokvoer in de voerkorf. Zo maak ik een aantrekkelijke stek voor vandaag te gaan vissen en doe ik wat voor voeren zo. Na een paar keer dus alleen met lokvoer te hebben uitgegooid doe ik snel een onderlijn eraan en wat maden aan de haak en uitgooien maar. Het vissen kan beginnen!

Al snel is de eerste beet een feit.

Ik heb de hengel nog maar net uitgegooid en de eerste vis meld zich al. Het is een voorn, ochja elke vis is er eentje en beter kleine vis vangen dan geen vis vangen zeg ik maar altijd. Ik doe snel nieuw grondvoer in de korf en gooi uit. Nog niet goed uit te hebben gegooid weer beet, nou dat beloofd wat. Ditmaal een kleine kolblei die ik eruit weet te vissen. Na weer uit te hebben gegooid heb ik weer snel beet, zo heb ik binnen 15 min al aardig een aantal op de teller weten te krijgen. Het gaat lekker en kan echt geen minuut stil zitten. Ik blijf in de weer en moet steeds de ene naar de andere uit het water vissen. Het is allemaal van klein formaat, maar goed dit is te verwachten met maden als aas. In de hoop toch wat brasem te vangen blijf ik lekker door vissen en onder tussen kolblei, voorn en winde eruit te halen. Klein formaat vandaag dus, maar niet erg nogmaals ELKE vis is welkom klein of groot.


Blijf maar vangen via de korf, method feeder blijft stil.

Ik blij de ene naar de andere vangen via de korf, echt leuk te zien dat deze methode met succes voor mij werkt.
De ene naar de andere komt uit het water. Soms blijft het heel eventjes erg stil dan haal ik in en zonder ik er erg in heb zit er toch vis aan. Soms iets groter dan weer wat kleiner, maar de grotere vis meld zich tot nu toe niet echt. Geen karper geen brasem niks meld zich zowel niet aan de korf hengel als aan de method feeder. Sterker nog, aan de method feeder hengel blijft het erg stil. Nog geen tikken gezien, nog geen beweging geweest jammer. Maar goed dan kan ik me lekker op de korf concentreren en daar van genieten. Ondanks de kleinere vis geniet ik volop van deze visserij. Leuk, snel en effectief vissen is dit. Toch is er opeens beweging aan de method feeder, snel aanslaan en kijken wat we eraan hebben. Of het vandaag zo moet zijn, ook op de method vang ik een kolblei. een niet te grote dus ook hierop heb ik tot nu toe geen geluk om een grote te vangen. Is het het wisselvallige weer? De temperatuur schommeling van de afgelopen dagen, wie weet de grote vis wilt niet echt.

Snoek vangen op de korf.

De top van de hengel waar ik op de korf mee vis meld zich voor de zoveelste keer. Ik sla aan en begin de lijn binnen te halen. Ja hoor alweer een voorn die zich meld. Ik zie de voorn al naar boven komen en sta op het punt de voorn uit het water te wippen. Opeens een klap op het water en me lijn gaat er als een gek vandoor. Wat is dit? Ik begin te drillen en langszaam weerstand te bieden. Al gauw merk ik dat het een flinke jongen is die zich niet snel gewonnen geeft. Flinke slagen op het water, soms zie ik de vis boven water springen volgens een flinke klap met de staart weer onder water gaan. Ik zie niet goed wat ik eraan heb omdat alles zo snel gaat en ik moet opletten hem niet te laten gaan. De kleur die ik soms op de rug boven zie komen zeggen me ook niet een, twee, drie wat en ben benieuwd wat ik eraan heb. Eindelijk krijg ik hem steeds dichter bij de kant. Hij begint moe te worden en merk dat de strijd niet meer lang gaat duren. Onder het drillen snel met de andere hand het schepnet pakken en zie hem boven water komen. Ik zie dat het geen kleine is en een flink formaat is. Ik schep hem en op het moment dat hij in het schepnet terecht komt zie ik het, het is een flinke grote snoek. Deze heeft meegelift op mijn succes toen ik de voorn ving en zag natuurlijk met inhalen de voorn bewegen. Toen dag deze jonge man, wat een lekker hapje deze is voor mij. Zo ga je van een voorn aan de haak, naar een snoek aan de haak. En dat op de korf, ik vang gewoon een snoek op de korf. Hoe gek is dat. Na het scheppen leg ik hem op de onthaakmat, maar ik heb hier geen rekening mee gehouden en geen grote tang voor te onthaken meegenomen. Meestal snoek ik zo nu en dan in de winter alleen, en met dezer dagen lekker op de witvis. Wie had ook verwacht dit ging gebeuren, de snoek mijn vangst opeet en zelf de vangst wordt. Ik pak hem in de kiewgreep en zie dat de haak lekker vooraan ingehaakt is en dus met een kleine tang goed te onthaken is, heb ik even geluk. Na het onthaken snel wat mooie foto’s ervan maken om deze mooie bijzondere vangst vast te leggen en dan snel terug het water in zetten. Wat een mooie vangst. Ook de grootste van vandaag hahaha.


Richting einde van deze mooie wisselvallige dag.

Na vele vangsten te hebben gehad, 23 stuks voor vandaag mag ik zeggen dat het een geslaagde dag is. Zeker op de valreep dat ik de snoek onverwachts heb gevangen. Mooie beest en ben er wel een beetje trots op deze te hebben gevangen. Veel kleine vis dus vandaag en een mooie snoek maakt deze dag weer lekker ouderwets mooi. Nog 2 weken en dan heb ik vakantie en hoop in de vakantie toch een aantal dagen ervan te gaan vissen. Man wat heb ik dit gemist, natuurlijk krijg ik er wat heel moois voor terug. Quality time met me dochter is onbetaalbaar, dit kan niks vervangen. Maar als fanatieke visser mis je dit toch als je het even niet vaak kunt doen. Maar vandaag heb ik lekker me hartje kunnen ophalen en genieten van deze mooie dag met veel vangsten. Het weer was wisselvallig, droog, regen, droog maar steeds een bui van 1 a 2 minuten en dan weer 25 min droog en dan weer een bui van 1 a 2 minuten. Steeds zo kort dan ik meer de paraplu op en af het zetten was tussen de vangsten door. Gegeven moment heb ik hem maar de hele tijd opgelaten, dat koste minder energie dan steeds te moeten optuigen en aftuigen ervan. De methode op de voerkorf is zeker in de smaak gevallen en vind het een fijne manier van vissen. Zeker ga ik hier in de toekomst vaker op vissen en hoop dan ook grotere vis ermee uit het water te krijgen. Natuurlijk kan ik met aas spelen om te kijken wel aas het beste werkt op de korf om grotere vis te weten vangen. Natuurlijk voor een keerje is voorn en kolblei niet erg maar gaan natuurlijk voor de grotere vis. Dus als iemand tips heeft welke aas jij voor grote vis gebruikt, let me know. Ook ik leer elke dag nog en sta open voor tips en tricks om deze nieuwe manier (voor mij) van vissen nog leuker te maken. Op na de volgende vis sessie!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *