Terug van weg geweest!

aflv10

Het is weer een tijdje geleden dat jullie een leuk avontuur zagen van mijn vissen, omdat ik zoals bekend was op vakantie was. Weer terug in Nederland en nog vakantie te hebben vullen wij deze natuurlijk met wat vissen. Het is een mooie dag, niks op de agenda dus lekker wat uurtjes naar de waterkant om te gaan vissen. Dit heb ik natuurlijk ook gedaan en ondanks het in het begin leek een slappe dag te worden is het me toch gelukt een leuke film weer te monteren en mijn dag vast te leggen. Mooie vangsten, grote vangsten maar ook veel achter het net vissen was deze dag. Maar zoals altijd gezegd “de aanhouder wint” en ook deze dag weet ik weer een mooi aantal neer te zetten. Karper, giebel en brasem ze waren allemaal weer netjes op het droge gevist en met respect weer terug gezet.

Vroeg opstaan.

Pfff valt niet mee, lekker in je vakantie uitslapen en lekker niksen en dan opeens gaat je wekker. gvd, heb vrij waarom? Tja hij is gezet om lekker op tijd te gaan vissen! Lekker wakker worden, gegeten te hebben en ons voorbereid hebben op deze dag rijden we eerst langs de supermarkt om wat eten en drinken te halen voor deze mooie lange dag. Eten check, drinken check, wat lekkers check, alles ingepakt voor een mooie leuke dag. We rijden door naar de vijver waar ik bij aankomst zie dat het lekker rustig is. Kozen de mensen om deze dag niet te gaan vissen, heeft het ermee te maken NL weer aan het werk is en de scholen begonnen? Het maakt niet uit ik vind het wel lekker z’n dagje zonder teveel mede-vissers. Rond het middag uur zal het wel drukker worden want op vijver 1 is nachtvis wedstrijd. Ik loop richting vijver 2 om een leuke stek te vinden, al gauw heb ik deze gevonden zit hier immers vaker en graag. Eventjes wat rond kijken en de vijver checken, ik zie dat de waterstand erg laag is en de vijver een stuk lager ligt door de droogte van afgelopen week. Het maakt niet uit, er zit nog genoeg water in voor de vissen lekker te laten zwemmen haha. Ik wil mijn steunen de grond in steken maar hier is geen beginnen aan. Nou lekker geen hamer of wat dan ook bij me en er is niks de grond in te krijgen. Is het de langdurige droogte of wat is hier de boosdoener. Ik vraag de buurman of die een hamer bij zich heeft en gelukkig dat heeft hij. Na lang wat zwoeren en zweten weet ik de standaards in de grond te krijgen en kan ik eindelijk naar een half uur kloten de rest van de spullen opzetten. Klaar voor de strijd, klaar voor de mooie dag. Kortom “Vis laat jullie maar komen”.

De eerste karper al snel gevangen.

Ik heb de hengels nog niet lang uitliggen en de eerste karper meld zich al. Hij trekt als de ziekte en heb eventjes nodig deze op het droge te krijgen. Het lukt me en de eerste vis op deze dag is een feit. Mooi begin is gemaakt laat de vele vis maar volgen. Na eventjes te hebben gewacht is daar de 2e, ook ditmaal ontvang ik een karper van een leuk formaat. Ze zijn goed actief en verzetten zich goed, maar met geduld en  goed materiaal kom je het verst. Eventjes wat eten en lekker genieten van het mooie weer, het is lekker warm niet te warm en de zon blijft echter nog weg. Dat is niet erg, als het maar lekker droog is dan zijn wij meer als tevreden.

aflv10karp

Paar keer achter het net gevist.

Na een paar mooie exemplaren te weten eruit te vissen begint de ellende. Een paar keer achter elkaar blijven de vissen het van me winnen en verlies ik ze voordat ze bij de kant zijn. Ik heb me spullen na gekeken de haak goed nagekeken deze nog in de goede stand staat en of nog “scherp” genoeg is maar alles lijkt in orde. Zal het een te iets kleine haak zijn en ze daarom los schieten steeds opnieuw en opnieuw. Ik kijk het nog eventjes aan blijft dit zo dan zal ik maatregelen nemen en me gear aanpassen. Het is enige tijd eventjes stil, er meld zich geen vis en de hengels blijven verdacht stil, er is even totaal geen activiteit. Omslag van het weer? toch nog iets te warm? wie weet wat de oorzaak is. aan het aas ligt het niet of aan het lokvoer want gevangen heb ik al en ook genoeg beet nu alleen nog de vis op het droge. Geduld hebben is het voor nu en afwachten wat de vissen gaan doen en of ik ze ook weer met succes weet eruit te halen..

Een hele mooie grote karper.

Ja, ja, het wachten heeft zich beloont. Opeens een flinke run en de lijn vliegt door het water. Hij neemt flink wat lijn mee en ik sla aan. Ik voel gelijk aan de sterkte dat het niet een al te kleine jongen is en ga voorzichtig en met tactiek het drillen beginnen en proberen hem aan de waterkant te krijgen. Ik heb inmiddels grotere haken aangebracht aan allebei de hengels omdat ik teveel vissen deed verspelen en ik er toch wel genoeg van kreeg de verliezende partij te zijn. Het drillen verloopt goed ik heb wel als voorzorg de andere hengel in moeten halen. De karper zwemt echt overal heen en is flink actief en nog lang niet moe. Nikee heeft dus de 2e hengel ingehaald zodat ik tijd en ruimte heb om deze karper netjes aan wal te krijgen.. Het is een gevecht van flink wat aantal minuten maar naar een langere strijd win ik uiteindelijk weer en krijg ik hem op het droge. een net exemplaar en mag ook niet klagen over de grootte, het is weer een net formaat en een mooie vis.

aflv10karp2

Zonneschijn en geen regen.

De zon is lekker doorgekomen en het blijft lekker droog. In eerste instantie leek het te gaan regenen omdat het weg grijs was. Gelukkig is dit weggetrokken en is de zon gaan schijnen. De zon is erg fel en warm, dan toch maar even de paraplu opzetten tegen de zon. Op vakantie ben ik al heel erg verbrand en nu eindelijk is me huid hersteld en ga ik niet het risico lopen weer te verbranden. We zitten lekker onder de paraplu en zo nu en dan moet ik opspringen omdat ik beet heb. Nu na de grotere haak te hebben gekozen is het weer als van oudst. Veel vis meld zich en we krijgen alles weer netjes aan de kant. Zo is het zo nu en dan kijken en proberen met je gear en soms moet je dan aanpassingen doen aan de huidige dag om de vangsten goed te houden. Soms is het het voer dan het lokvoer of een verandering nodig aan je gear en setup. Dat is het mooie en het fijne van vissen, het proberen en bezig zijn om mooie vangsten te hebben en af te stemmen op de wensen van die dag die je vist.

Langszaam gaat deze dag naar het eind toe.

Het begint later te worden en qua vangsten begint het ook wat minder te worden. Overal om mij heen zijn mensen al het inpakken en ik begin langszaam ook aan het inpakken van mijn spullen. Er zit bijna niemand meer aan vijver 2 alleen aan vijver 1 zitten nog de karper vissers die mee doen aan de nachtvis wedstrijd die gaande is. Ik pak al een hengel in met de gedachte “altijd onder het opruimen beet te krijgen” en me gedachten laten me wederom niet in de steek. Ik heb bijna alles in me vistas en hop ik hoor me hengel weer gaan en zie dat ik weer beet heb. Leuk de laatste vis van vandaag hopend hem op het droge te krijgen. Ook dit is een goede strijd tussen mij en de vis, Dit is weer een karper. Lekker na wat brasem en giebel te hebben gevangen heb ik weer eens zin te worstelen met een karper. De strijd duur echter ook ditmaal best lang, maar ook nu slaag ik erin deze eruit te vissen en mag ik weer een plus 1 tellen op de teller. Lekker tijdens het opruimen alweer beet, bijna nooit ruim ik op zonder de hengel te moeten in de gaten te houden. Altijd meld zich tijdens het opruimen een vis en moet ik dus ook dan goed alert en attent blijven om deze ook de baas te worden. Terug kijkend op een succesvolle dag met de gedachte dat dit een slappe dag zou worden zoals in het begin is het toch een mooie dag met goede vangsten geworden. Zo zie je maar weer, geef nooit op en heb geduld dit wordt vanzelf beloond met mooie vangsten en mooie exemplaren!

1 Reactie

  1. May

    Was weer n heerlijke dag
    Blij dat je vakantie om was???????????? zodat ik weer gezellig met je mee kon
    Thx weer voor deze geweldig mooie visdag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *