Veel vangsten op een mooie donderdag

visdagje
Het was donderdag 26 mei Mooi weer, de zon scheen lekker, de ideale ingrediënten voor lekker een dagje te gaan vissen. Gepakt en gezakt met al mijn visspullen ging ik lekker naar de waterkant samen met mijn vrouw Nikeé. Aangekomen bij de vijver zag ik dat mijn oude vertrouwde plekje bezet was door nog iemand die gekozen had deze mooie dag in te vullen met vissen. Ik ben aan de overkant gaan zitten wat overigens de eerste keer was op deze vijver dat ik aan die kant was gaan zitten. Eenmaal alles klaar gezet en uitgegooid heb ik het eerste half uurtje tijd gehad om lekker mijn ontbijt te benutten, maar daarna was het feestje al snel over. De ene beet  naar de andere. Ik heb een paar mooie exemplaren eruit mogen vissen. De eerste beet werd de toom al gelijk gezet en mocht een mooie karper mijn schepnet in leiden. Natuurlijk als mijn vrouw mee gaat wilt ze niet alleen toe kijken. Ze vindt het altijd leuk om mij bij een beet te assisteren en de vis uit het water te scheppen met het schepnet. Dus ik kan me lekker concentreren op de vis en mijn vrouw schept hem uit het water, ik zeg goed teamwork.

karper gevangen

Kort daarna zat ik even op mijn telefoon te kijken en hop de volgende vis meldde zich al vroeg na de voorgaande beet. Ik sloeg aan en een kleine strijd was een feit, weer een karper maar ditmaal kleiner maar zeker sterker. Na flink wat verzet en na flink wat weg gezwommen te hebben, gaf ook deze zich uiteindelijk over en kon ik hem weer laten scheppen door mijn vrouw. Wat zijn de karpertjes toch mooi he als ze op je onthaakmat liggen of je kunt ermee op de foto.

karper 2

Daarna was het eventjes stil en kon ik lekker mijn sigaartje roken en wat drinken. Na wat lokvoer bij te hebben gemaakt was het weer prijs. Ditmaal twijfelde ik wat ik eraan had. Het was te ruw voor een Brasem maar iets te min voor een Karper. Het beestje had wel kracht, maar trok anders. Al snel merkte ik het, we hebben een Zeelt te pakken. Ook deze kon mijn vrouw met trots uit het water scheppen en riep meteen hey dat zie je niet vaak z’n vis. Nee inderdaad op deze vijver is het leuk als je een Zeelt weet te vangen en ook nog z’n mooi exemplaar als deze.

Zeelt gevangen
zeelt2

Verder heb ik deze dag nog flink wat mogen vangen. Ik had niks te klagen, het waren er echt veel! Ik heb nog wat Karpers en Brasems gevangen. Wat kleinere, maar zeker ook nog wat grotere exemplaren. Ook heb ik deze dag 2x de strijd verloren. Een keer brak mijn onderlijn bij de haak en de andere keer is hij mij kort bij de kant losgeschoten. Ook dit kan gebeuren. Het is altijd een leuke strijd tussen mij en de vis en vaak win ik, maar ook soms is het ook zo dat de vis wint. Verder heb ik natuurlijk genoten van het mooie weer en van de omgeving met alle vogels en andere dieren die je op z’n dag ziet. De rest om mij heen hadden wat minder geluk en vingen vrij weinig tegenover wat ik eruit heb gehengeld. Het was een leuke, warme, maar vooral vruchtbare dag vol goede vangsten en vis…..

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *