Vissen op de Noorderlaan in Weert

aflv8

Het is weer erg vroeg, vroeger dan normaal aangezien ik een korte vis sessie moet plannen. Ik heb nog verschillende dingen thuis te doen dus een gehele dag vissen zit er ditmaal niet in. Dan maar vroeg uit de veren om toch een paar uurtjes te kunnen vissen. Ik heb gekozen om naar Weert te rijden en eens daar te kijken hoe de vijvers daar zijn. Ik heb een hoop gelezen en gehoord dat de vangsten op de vijver die ik uitgekozen heb goed zijn. Dus met veel zin en nieuwsgierigheid vertrek ik richting Weert voor een mooie morgen tegemoet te gaan. Spullen in de auto, lekker wat gegeten op naar Weert. Volgens voorspellingen zou het mooi weer worden dus wat wilt men nog meer.

Harde wind en geen zon.

Eenmaal aangekomen in Weert, en me moeder opgepikt te hebben (die wilt natuurlijk mee in de woonplaats waar ze woont vissen) ben ik richting vijver gereden. In principe kon ik het te voet doen zo kortbij wonen mijn ouders bij de vijver maar met zoveel spullen is dit niet te doen en is de auto toch wat handiger. Bij de vijver aangekomen zie ik dat de vijver goed vol zit, het is echt rond rijden om te kijken of er nog plek vrij is. Zal dit een voorboden zijn dat hier flink wat vis zit? Aan het eind van de vijver zie ik genoeg plek om mij nog toe te voegen en mijn hengels uit te gooien. Al snel heb ik een mooie stek gevonden waar ik besluit te gaan zitten. Eenmaal opgebouwd en lekker achterover te hebben gezeten meld zich de eerste vis al snel. Alle ogen van mede vissers zijn op mij gericht. Ik zit net en nu al beet, zal toch niet zijn dat ik wat vang en de rest nog steeds niet. Een vreemdeling die komt vissen en ook al zo snel beet heeft. Het is een brasem, en wat voor een. Het is een grote brasem en ik verbaas me over het formaat. Het is echt een flinke brasem, dit belooft veel goeds.

Brasem genoeg op deze vijver.

Al snel heb ik weer beet, ook ditmaal is er een brasem die zich meld. Kort erna dat ik weer vers heb ingegooid gaat mijn hengel weer flink te keer. Ditmaal vermoed ik dat het geen brasem is. Ik denk eerder aan karper of iets anders. De vis is veel te krachtig en verzet zich te veel voor een brasem, dit moet iets van karper zijn. Bij de kant zie ik dat het geen karper is, het is een giebel. Leuk te zien dat ook op deze vijver giebel zit. Het is een middel formaat en een mooi onbeschadigd exemplaar. Ik heb hem naar een korte strijd aan de oever weten te krijgen Scheppen gaat wat lastiger omdat er veel riet en andere planten soorten aan de kanten staan. Er is maar een kleine opening om de vis te kunnen scheppen. Het is met inhalen en drillen ook soms eventjes aanpassen omdat de opening voor 2 hengels wat krapper is. Het lukt overigens wel dat dan weer wel.

aflv7gieb

Veel wind en weinig zon.

De weersverwachtingen voldoen niet helemaal zoals ze hadden gemeld. Het zou zonnig worden en 23 graden maar helaas is het grijs en staat er veel wind. De wind staat vrij stevig en als het waait dan is het best fris, fris genoeg voor een zomerjas aan te doen. Dit weerhoudt ons niet om te blijven zitten en blijven gewoon lekker door vissen. Ik vang na die ene giebel alleen maar brasems. Flinke formaten zitten hier en ze slijmen goed. Ik krijg met pijn en moeite de slijm uit me schepnet en ikzelf zit ook onder de slijm. Me broek, handen en de handdoek er zit overal wel slijm.
Bij de mede vissers blijft het overigens erg stilletjes. Ik zie bij niemand dat ze beet hebben alleen mijn overbuurman heeft even beet en hij heeft een kleine voorn. Voor de rest blijft het bij de andere opvallend stil. Bij mij meld zich zo nu en dan een brasem. Het loopt niet storm en er zitten periodes tussen maar ik blijf geheel de uren die ik zit wel wat vangen.

Een zieke brasem gevangen.

Ik vang flink wat brasem en dan een giebel maar karper blijft weg. Ik heb echter wel 2 keer achter het net gevist en de strijd verloren waarvan ik een keer dacht dit kon wel karper zijn. Maar het kon even goed weer giebel zijn. Niet erg wat ik vang als ik maar vang, of het nu giebel, brasem of wat anders is alle vis is welkom. Echter gaat mijn top weer te keer, alweer brasem. Ik begin te drillen om hem op het droge te krijgen. Naja drillen, bij brasem kun je op je gemak gewoon inhalen ze blijven toch meestal plat liggen. Vandaar ze ook vaak platte worden genoemd. Deze platte is weer van een mooie grote. Een mooie onbeschadigde brasem die er gezond uitziet. Gelukkig ook maar, want een brasem ervoor had ik er eentje die zat onder de soort blaren. Deze zaten helemaal op de kieuwen en het zag er niet gezond uit. Ik ben niet snel vies van iets, maar deze heb ik netjes met een natte handdoek aangeraakt en snel terug gegooid in het water. Het zag er niet gezond uit. Misschien denken jullie waarom dan terug gooien besmet deze niet andere vissen. Die kans zit er in ja, maar het is niet de taak van de visser zieke vissen te verwijderen. Sterker nog dit mag men niet, alleen de vereniging mag dit zelf doen. Uiteraard kunnen wij als visser dit soort dingen melden, de taak van de vereniging is dat om dit na te gaan en er eventueel wat aan te doen. Neem dus nooit de vis uit voorzorg uit het water of mee dit mag namelijk niet.

Zeker ook grote en gezonde brasem.

Natuurlijk heb ik de rest mooie en gezonde brasem weten te vangen. De ene wat groter en de andere wat kleiner. Maar over het algemeen heb ik grote exemplaren gevangen. Het waren echt grote vissen, niet gedacht dat dit soort formaten op deze vijver zouden zitten. Zeker de moeite waard een op deze vijver te gaan vissen. Ik kom hier uiteraard weer een keer terug vissen kijken of ik er nog meer weet uit te halen hier. Natuurlijk hopen we ook dat we dan een karper weten te strikken. Maar voor nu zeker geen klagen, brasem is ook welkom, het was eens een lekker rustig dagje met veel vis maar weinig inspanning deze op het drogen te krijgen. Ook z’n dagje is eens welkom en kunnen we lekker genieten van de natuur, de dieren om me heen en de vis zelf.

aflv7brasem

Uren vliegen voorbij, tijd om naar huis te gaan.

Aan al het leuke komt een eind, helaas moet ik inpakken en weer richting thuis gaan. Ik moet op tijd nog ergens anders zijn en met een kleine reis van drie kwartier moet ik deze tijd ook erbij rekenen om op tijd te komen. Ik laat mijn hengel waar ik het meeste beet mee heb nog even liggen en de rest ga ik langzaam opruimen. Eerst nog even de laatste opname voor het filmpje schieten en dan alles inpakken. Helaas denkt de vis er anders over, tijdens het filmen (zie het filmpje ook) heb ik opeens beet en moet ik voor de laatste keer aan de bak. Ook deze weet ik met succes op het droge te krijgen. Ook ditmaal is het een grote brasem en mag ik deze toevoegen aan mijn vangsten. Dit toont maar weer dat vissen altijd onvoorspelbaar is en je op elk moment beet kunt hebben. Soms komt het gelegen en vaak ook ongelegen. Zit je net lekker te eten, drinken of wat dan ook hop heb je beet. Dit is natuurlijk het leuke aan vissen, je kan nooit erop rekenen of je veel, weinig of wanneer je iets vangt. Kortom een afwisselde sport. Nou nog een poging tot opruimen, tas inpakken eerste hengel opruimen en schepnetten inpakken. Gelukkig kan ik dit nu zonder ophoudt doen en er meld zich geen nieuwe vis meer. alles ingepakt nog even langs het ouderlijk huis en dan op naar het zuiden weer lekker richting mijn eigen huis.

1 Commentaar

 1. May

  Leuke blog weer
  T fluitend liedje op de achtergrond helemaal top
  Ben toch wel n beetje trots dat je bie os in wieërt
  Toch mooie exemplaren hebt kunnen vangen
  ????????????

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *