Vragen & Antwoorden

Stel hier al jouw vragen over zaken die hier op de blog-pagina worden besproken, ik zal dan proberen binnen 24 uur jouw vraag te beantwoorden.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 185.104.29.254 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
2 berichten.
Ronald van Erkel Ronald van Erkel schreef op 28 juli 2017 om 16:21:
Hallo ,
Ik ben pas over gegaan naar het feedervissen omdat dit zo leuk vissen is.Voorheen viste ik op snoekbaars maar door de geringe vangst en de afstand die ik moest rijden( de Waal in Zaltbommel) ben ik overgegaan naar feedervissen.Ik woon in Neerpelt in Belgie en bij ons is niet veel water om te vissen.Vijvervissen zegt mij niets liever op rivier of kanaal.Kun je wa informatie geven over leuke visplekken voor brasem , voorn en dergelijke in de regio net over de grens bij Weert of in die buurt.
Bij voorbaat dank,
Ronald van Erkel
Admin-antwoord door: LimburgseVisser
Hoi Ronald,
Leuk dat je overgegaan bent op feederen, ik kan je zeggen daar ga je geen spijt van krijgen.. Mijn excuus dat het wat langer heeft geduurd voordat ik reageer op je bericht, maar door het een of andere had me website meldingen van nieuwe berichten uitgezet. Ik had deze melding dus misgelopen en zag het nu pas.

Als je in Weert wilt gaan vissen raad ik je de Zuid-Willemsvaart aan mooi en groot kanaal waar je zeker mooie brasem weet eruit te vissen. Ook Kanaal Wessem-Nederweert is een mooi kanaal voor te vissen. Beide kanalen bieden veel vis aan en het is ook leuk daar te vissen op bijv Baars.

Laat me weten als je een keertje daar bent geweest vissen en hoe het bevallen daar is. Leuk dat je me site bezoekt en blijf lekker doorgaan met vissen.

Veel vis plezier gewenst!
LimburgseVisser.
John John schreef op 28 januari 2017 om 17:33:
Hallo LimburgseVisser,

Ik volg je blog al een tijdje en vind het een mooie overzichtelijke blog. Ik lees altijd de nieuwe blogs en de toegevoegde filmpjes zijn echt leuk!

Nu heb ik echter een vraag. Ik heb vaker als ik beet heb en begin de vis binnen te halen dat ik hem verlies. Ik hou de lijn strak (niet te strak) zodat de lijn niet slap is en geef niet teveel weerstand. Doe ik toch wat verkeerd?

Ga zo door met deze mooie blog!

Groeten,
John
Admin-antwoord door: LimburgseVisser
Hoi John,

Leuk dat je mijn blog zo leuk vind en volgen doet.

Zoals je kort beschrijft doe je het niet verkeerd. Als je de lijn gespannen houdt zodat de lijn niet slap gaat is juist goed want zo heb je minder kans ze de strijd winnen. Teveel op spanning is inderdaad niet goed, dan geef je teveel weerstand en dan trek je letterlijk aan het korste eind.

Welke maat haak gebruik je? Misschien heb je een te kleine haak en schieten ze gemakkelijk los. Hoelang gebruik je al de zelfde haak, kan het zijn dat de haak wat meer naar buiten is gebogen door veel gebruik of een te grote vis aan je haak gehad. Dit zijn ook allemaal oorzaken dat je vis los kan schieten.

Kijk dit eens na bij jou en misschien is een van deze de oplossing en schieten ze in de toekomst minder vaak los.

Succes en blijf lekker vissen!!

Groetjes,
LimburgseVisser.