Op mijn vrije dag lekker vissen.

vrijedag

Zo een lekkere dag vrij van het werk. Het weer is goed, dus een ideale dag om te gaan vissen. Weersverwachtingen zijn goed, veel zon en geen regen dus op naar de vijver. Aangekomen bij de vijver zie ik dat het lekker rustig is en niet veel mensen aan het vissen zijn. Het is natuurlijk een doordeweekse dag, dus veel mensen zijn aan het werk. Ik niet en in het gezelschap van mijn vrouw ga ik er een mooie dag van maken. Spullen klaar gezet, lokvoer aangemaakt en de hengels uitgegooid, laat de vissen maar komen. We zijn er klaar voor!

Binnen een uur 7 stuks.

We hebben nog geen uur gezeten en al 7 stuks gevangen. Helaas zijn er 2 ontkomen maar dat mag de pret niet drukken. De toon is gezet en het belooft weer een mooie dag te worden met ruime vangsten. De verschillende set-ups van de hengels maken geen verschil, op beide krijg ik runs en zijn ze goed actief. Lekker van het zonnetje genieten, broodje eten en wachten op de volgende vis.

Giebel in overvloed.

Vandaag meldde de Giebel zich in overvloed. De meeste vangsten waren allemaal giebels en een enkele keer een karper of brasem. Niet erg elke vis is welkom, maar het is grappig te zien hoe vaak ik vandaag een giebel gevangen heb. Ze bleven mij en mijn vrouw maar foppen, dachtten we ze in het schepnet te hebben sprongen ze op het laatste moment nog eventjes uit het net om door te zwemmen. Leuke vis om te vangen en ze zijn best taai om soms aan de water kant te krijgen, zeker een leuke uitdaging om de strijd aan te gaan met deze mooie vis.

giebel

Een flinke karper.

Na een tijdje dat het wat stiller was geweest en even geen beet meer hebben gehad ging mijn hengel opeens als een gek te keer. De top sloeg flink en de lijn raasde van mijn molen. Ik sloeg aan en begon met drillen. Ik probeerde weer de vis op het droge te krijgen. Al gauw merkte ik dat het een karper was, vooral toen ik hem een keer boven water zag komen en wilde slaan met zijn staart. Ik wist hem op tijd te leiden zodat hij weer netjes dieper het water opzocht en probeerde hem beetje bij beetje dichterbij de kant te krijgen. Ondertussen werd ik gefilmd door mijn vrouw om een mooi filmpje voor de nieuwe aflevering te maken. Ik kreeg hem op wal en meteen zag ik dat er iets niet goed was. De haak was los geschoten. Doordat de karper in het schepnet lag en door mij werd verplaatst is de haak opnieuw ingehaakt bij zijn oog. Gelukkig niks aan de hand en ik wist snel de haak te verwijderen. De karper heeft nog niet in de gaten gehad dat de haak bij zijn oog zat. Geen wondje, geen beschadiging. Snel weer terug het water in.

karpgroot

Dubbele run en hulp van mijn vrouw.

Ganzen het filmen ho maar, richt je maar op je hengels, want je hebt beet roept mijn vrouw. Ik leg snel mijn camera neer en loop naar mijn hengel om de vis binnen te halen. Gelijk erachter aan meldt zich de tweede hengel. Maja met mijn handen vol aan de eerste hengel probeert mijn vrouw de tweede vis binnen te halen. Ze begint langzaam te drillen en probeert de vis op het droge te krijgen. Ikzelf ben ook druk bezig om ook mijn vis op het droge te krijgen. Ik ben aan het worstelen met een karper en mijn vrouw met een giebel. Na een korte strijd die we beiden hadden, hebben we samen met succes beide vissen op het droge weten te krijgen. Van het eind resultaat hebben wij een mooie foto kunnen maken.

dubbl

Ook aan deze dag komt een eind.

Na een mooie dag met alweer genoeg vangsten, besluit ik dat het leuk is geweest. Ik stop wat vroeger als normaal, omdat ik ’s avonds nog met mijn vrouw uit eten ga. We kunnen ons nog even lekker douchen, etc., voordat wij een hapje gaan eten. Spullen inpakken, alles schoon maken en op naar de auto. Ditmaal meldde zich geen vis meer tijdens het opruimen en kon ik alles op me gemak inpakken en naar de auto brengen. Nog even genoten hoe de ganzen hun jongen aan het leren vliegen waren. Hierna zijn we in de auto gestapt, op naar een lekker douche en lekker eten.

2 Commentaren

 1. May

  Mooie filmpjes weer
  De variaties die je erin brengt worden steeds leuker.
  Ook leuk om te zien dat je ze zelf nu binnen haalt
  Toch hard werken he als moeders of t vrouwtje even niet kunnen helpen he?? 🙂 🙂
  Was er nu niet bij maar hoop de volgende keer weer wel
  Keep on the good work
  Chapeau.

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Hoi,

   Dankje voor het compliment! Ja hoe vaker je met monteren bezig bent hoe beter het wordt. Deed altijd al zelf scheppen met het net maar omdat jullie dat zo leuk vinden te doen laat ik jullie lekker mee doen he.
   Volgende keer wordt misschien dagje op de maas ofzo even kijken hoe en wat met vergunningen.

   Groetjes
   LimburgseVisser.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *