Weer of geen weer, we blijven vissen.

Weer of geen weer

De eerste aflevering van LimburgseVisser.nl is een feit. Ik heb vandaag met hulp van mijn vrouw de eerste aflevering kunnen filmen voor mijn blog. Na het afmonteren heb ik het filmpje dus ook kunnen uploaden om te kijken. Veel plezier met de eerste aflevering!

Vandaag was het een regenachtige dag, maar het weerhield ons niet om lekker een dagje langs de waterkant te gaan zitten. Vergezelt door mijn vrouw en mijn moeder zijn we in de vroege ochtend naar de vijver gegaan niet wetend dat het een mooie dag zou worden ondanks de regen.

De ochtend.

De ochtend begon rustig, lekker alles opbouwen en de hengels klaar maken voor het uitgooien. Nadat ik uitgegooid had, ben ik lekker een croissant gaan eten. Hierna meldde zich al snel de eerste vis. In eerste instantie was het onduidelijk wat ik precies aan de haak had en begon rustig in te halen. Als snel zag ik dat mijn eerste beste vis een Zeelt was. Een mooi exemplaar en geheel onbeschadigd, echt een super begin van de dag.

Weer of geen weer2

Harde wind was soms lastig.

De wind was vandaag erg aanwezig. Ik had de toppen van de hengels helemaal naar beneden moeten zetten en nog vingen ze aardig wat wind. Het was dus goed opletten of het nu de wind was of dat ik beet had. Kort na de zeelt meldde zich de eerste karper voor de dag en het was een leuke strijd. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen en liet merken dat hij niet zonder slag of stoot zomaar in mijn schepnet zou belandden. Na een korte, maar sterke strijd won ik toch en belandde hij in het schepnet. Ik kon voor vandaag weer eentje erbij tellen. Zo ging het lekker en ving ik regelmatig wat. Dan weer een karper of brasem het bleef lekker doorlopen.

De kleintjes geven zich niet zomaar gewonnen.

Natuurlijk ving ik zo nu en dan ook wat kleinere exemplaren, dat deze makkelijk in mijn schepnet belandde was soms een heel ander verhaal. Zo nu en dan had ik een kleinere karper, maar een grote strijd. De karpers gingen van links naar rechts en bleven tot het eind behoorlijk actief. Door het goede drillen kreeg ik ze uiteindelijk wel moe en kon me moeder die mij deze dag wilde assisteren met het scheppen van de vissen, ze makkelijk in het net krijgen. Maar dan was de strijd nog niet opgegeven, op land in het schepnet wilden ze nog laten zien dat er nog vechtlust in hun zat. Ik moest op het land nog in bedwang houden. Ze waren vandaag flink actief.

Het einde van de dag.

Na flink wat uren te hebben gevist, behoorlijk wat regen voor de kiezen gehad, werd dit alles goed beloond door een flinke karper. De karper meldde zich echter toen ik besloten had dat het wel leuk is geweest voor vandaag. De vangst van dit exemplaar is te zien in het filmpje en gaf zoals jullie kunnen zien flink wat weerstand. Hij bleef flink naar de bodem trekken en wilde pas na enige tijd zich overgeven. Ik dacht ah een karpertje dat zal wel een wat kleinere zijn, maar eenmaal in het schepnet zag ik dat het een mooi groot exemplaar was.

Weer of geen weer3

Weer of geen weer4

Klein gezinsuitje.

Het was een mooie dag qua vangsten en super gezellig en leuk dat ondanks de vele regen mijn vrouw en mijn moeder tot het eind erbij zijn gebleven. Doordringt van de regen, kou en toch wel honger gekregen zijn we gaan opruimen zodat we lekker naar huis konden gaan. Flink wat gevangen en ook paar keer helaas achter het net gevist en los te zijn gekomen. Maar na het controleren van de haak zag ik dat deze naar buiten gebogen was en na het terug buigen kwamen de winsten weer binnen en kreeg ik ze netjes op het droge. Tja ik zeg, altijd je gear in de gaten houden of alles nog in orde is zodat alles van een leien dak kan gaan. Ook had ik nieuw lokvoer gebruikt. Normaal gebruik ik vaak mini pallets, maar nu vond ik bij mijn visspullen nog oud lokvoer (die ik al tijden niet gebruikt had). Deze had ik meegenomen en gebruikt. Goede vangsten heb ik hiermee gehad. Dus de volgende keer zal ik zeker weer beide lokvoeren gebruiken. De terugblik op deze dag is dus een geslaagde mooie dag en de regen heeft geen invloed gehad op ons humeur of zin om te blijven vissen.

6 Commentaren

 1. Jos Akkermans

  Leuk gedaan man. Succes met je blog!

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Dankje Jos

 2. Nikeé

  Je hebt de dag goed beschreven en er een mooi filmpje van gemaakt.
  Xxx

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Dankje Nikeé, filmpje heeft wat tijd gekost (eerste keer gemonteerd) dus was eventjes uitzoeken. Leuk te horen dat de uitleg goed is, daar doen we het voor…

 3. May

  Leuk in elkaar gezet
  Mooie blog
  Was een hele gezellige dag met veel vis scheppen wat nat geworden maar dat had ik er graag voor over en zou dit niet hebben willen missen
  Volgende keer weer???
  Groetjes may.

  1. LimburgseVisser (Auteur bericht)

   Het was zeker de moeite waard en bent van harte welkom de volgende keer!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *